Giorgio Chiellini, un nou pas către un loc în istoria lui Juventus

Giorgio Chiellini a adunat 440 de meciuri disputate pentru Juventus şi a ajuns printre primii zece jucători ca număr de apariţii în tricoul torinezilor

Giorgio Chiellini, Juventus
28 septembrie 2017

Partida de UEFA Champions League disputată miercuri seara în compania grecilor de la Olympiacos a reprezentat prezenţa cu numărul 440 a lui Giorgio Chiellini în tricoul lui Juventus, o performanţă care îi consolidează locul printre marii jucători din istoria clubului torinez. Odată cu meciul jucat la mijlocul săptămânii, Giorgio Chiellini l-a egalat ca număr de prezenţe pe un alt mare fundaş al lui Juventus, Antonio Cabrini, care a evoluat pentru torinezi în perioada 1976–1989.

Clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în tricoul lui Juventus este condus, deloc surprinzător, de atacantul Alessandro Del Piero, care şi-a încheiat cariera cu 705 meciuri disputate sub culorile “Bătrânei Doamne”. Fostul număr 10 al lui Juventus este urmat de actualul căpitan al lui Juventus, legendarul portar Gianluigi Buffon, care momentan a adunat 629 de prezenţe, însă mai are încă posibilitatea de a-şi îmbunătăţi totalul. Ierarhia este continuată de alte nume mari din istoria lui Juventus şi a fotbalului italian, precum Gaetano Scirea (552), Giuseppe Furino (528), Roberto Bettega (482), Dino Zoff (476), Giampiero Boniperti (459), Sandro Salvadore (450) şi Franco Causio (447). Giorgio Chiellini intra la rândul său în top 10 şi poate ajunge la apariţia cu numărul 441 în meciul de Serie A pe care campioana Italiei îl va disputa dumincă pe terenul celor de la Atalanta.

Legătura dintre Giorgio Chiellini şi Juventus este una indiscutabilă, astfel că, fundaşul echipei naţionale a Italiei, foarte probabil îşi va prelungi contractul, având în vedere faptul că înţelegerea sa actuală este valabilă doar până la finalul stagiunii 2017/2018. Iar în sezonul viitor, care pentru Juventus va fi primul fără căpitanul Gigi Buffon, rolul de lider al experimentatului apărător va deveni şi mai important, atât pe teren, cât şi în interiorul vestiarului. Giorgio Chiellini va avea sarcina de a facilita integrarea treptată a noii generaţii de jucători care vor reprezenta viitorul lui Juventus, însă care trebuie să crească sub îndrumarea şi exemplul unui nou căpitan.

Leonardo Bonucci şi-a dorit acest statut, însă banderola de căpitan este destinată să ajungă la unul dintre Giorgio Chiellini şi Claudio Marchisio, o situaţie care foarte probabil a contribuit la decizia lui Bonucci de a părăsi pe Juventus în această vară pentru a merge la marea rivală a torinezilor, AC Milan. Giorgio Chiellini continuă să scrie pagini importante din istoria clubului bianconero şi se identifică deja ca un simbol al victoriilor, determinării, loialităţii şi a spiritului de luptă.