In memoriam – Giovanni Agnelli

Comemorarea a sase ani de la decesul lui Giovanni Agnelli

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
24 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

„Giovanni Agnelli, intotdeauna in sufletul lui Juventus si a tuturor suporterilor” – acesta este mesajul care onoreaza figura uneia dintre cele mai importante personalitati din istoria lui Juventus, Avocatul Giovanni Agnelli. Astazi, 24 ianuarie2008, are loc cea de-a sasea comemorare de la decesul fostului presedinte bianconero. Inaintea partidei Juventus – Fiorentina, pe tabela electronica a stadionului Olimpico din Torino vor fi proiectate imagini emblematice ale Avocatului, inclusiv exultanta la magnificul gol al lui Del Piero pe 4 decembrie 1994, marcat chiar impotriva echipei viola.

AMINTIREA – Pe 24 ianuarie 2003 inceta din viata Avocatul Giovanni Agnelli. Toata Italia a plans disparitia sa deoarece odata cu el se stingea una dintre figurile cele mai nobile si importante ale epocii. Avocatul si-a pus decisiv amprenta asupra istoriei lui Juventus, a orasului Torino si a Italiei, iar la sase ani de la tragedie amintirea sa este mai prezenta ca niciodata. In aceasta seara, Juventus va intra in teren impotriva Fiorentinei pentru a obtine cele trei puncte, dar si pentru a onora amintirea fostului presedinte. Inainte de startul meciului Olimpico va fi gazda unei seri deosebite, cu cele mai semnificative imagini din viata sa si din pasiunea pentru sport.

VALORILE – „Avocatul Agnelli – a declarat actualul presedinte al lui Juventus, Cobolli Gigli – a fost unul dintre italianii cei mai apreciati si autoritari ai secolului trecut. Istoria lui Juventus este legata in mod indiscutabil de persoana sa si de intreaga Familie: un raport care se alimenteaza si se innoieste zi dupa zi, partida dupa partida. Aceasta echipa i-ar fi placut, pentru ca este formata dintr-un grup, din antrenori si jucatori care imbina clasa si temperament. Un grup care vrea sa castige si interpreteaza valori pe care Avocatul le-a apreciat intotdeauna.”


1 comentariu

Moggi_roby
14 martie 2009
mare om,mare caracter!