Inter – Crotone: Walter Zenga, în căutarea primului succes împotriva fostei sale echipe

Cele mai interesante date şi statistici referitoare la istoricul meciurilor dintre Inter şi Crotone, înainte de partida de sâmbătă

Crotone - Inter 0-2 (Serie A, 16 septembrie 2017)
31 ianuarie 2018

Inter Milan nu îşi mai permite niciun pas greşit la nivelul campionatului, având în vedere seria rezultatelor negative înregistrate în ultima perioadă, după un început de campionat extrem de promiţător, care a făcut ca la un moment dat echipa antrenată de Luciano Spalletti să spere chiar la posibilitatea de a se implica în lupta pentru câştigarea titlului. Calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League rămâne de acum principalul obiectiv al grupării milaneze, care însă va avea neapărată nevoie de victorie în duelul cu Crotone.

Deşi se află doar pe poziţia a-17-a în clasamentul Serie A, foarte aproape de locurile retrogradabile, formaţia condusă de pe bancă de Walter Zenga a reuşit de-a lungul celor mai recente şase etape de campionat să adune mai multe puncte decât Inter, un alt aspect care evidenţiază forma slabă traversată de nerazzurri. În aşteptarea partidei programată a se disputa sâmbătă seara, de la ora 21:45, pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano, iată câteva dintre cele mai interesante date, statistici şi observaţii generale referitoare la istoricul confruntărilor directe, precum şi la parcursul recent al celor două echipe:

  • în cele doar trei meciuri anterioare disputate între cele două echipe la nivelul Serie A, Inter a adunat două victorii şi un eşec contra celor de la Crotone.
  • după ce s-a impus în şapte dintre primele opt partide disputate pe teren propriu în acest campionat, formaţia nerazzurro a înregistrat două remize şi o înfrângere în ultimele trei dueluri jucate pe San Siro.
  • Inter vine după cinci remize şi două eşecuri în ultimele şapte etape; dacă nu se va impune contra lui Crotone, gruparea milaneză ar egala cea mai lungă serie negativă (fără victorie Serie A , opt la rând), înregistrată de cinci ori de-a lungul istoriei (cel mai recent în stagiunea anterioară).
  • în ultimele şapte etape de Serie A, procentul şuturilor transformate în gol a fost de doar 5% pentru Inter, după ce în primele 15 etape a fost de 17%.
  • Crotone a marcat trei goluri în două dintre ultimele şase partide de Serie A disputate pe teren străin; în restul de patru, formaţia calabreză nu a înscris decât un gol.
  • Crotone a primit 15 goluri din faze fixe în actuala ediţie de Serie A, mai mult decât oricare altă echipă.
  • meciul de sâmbătă seara va reprezenta un duel în formaţia cu cele mai multe goluri marcate prin lovituri de cap în acest campionat (Inter, opt reuşite) şi singura care nu a înscris niciun gol prin acest procedeu.
  • actualul tehnician al celor de la Crotone, Walter Zenga, a îmbrăcat tricoul lui Inter între 1982 şi 1994 – ca antrenor nu a obţinut nicio victorie în faţa echipei nerazzurro, cu un bilanţ general format din trei eşecuri şi un rezultat de egalitate.
  • Ivan Perisic nu a marcat la ultimele şapte apariţii în Serie A: pentru jucătorul croat este cel mai lung şir de meciuri fără gol înscris din ianuarie 2016; împotriva lui Crotone, Ivan Perisic a marcat două goluri în trei meciuri de Serie A.
  • niciun jucător nu a efectuat mai multe centrări (inclusiv din corner) reuşite decât Federico Ricci în etapa a-22-a din Serie A (patru).