Inter, fără victorie din 1997 pe stadionul San Paolo contra lui Napoli

Ultimul meci câştigat de Inter Milan împotriva celor de la Napoli în Serie A pe arena San Paolo a avut loc în octombrie 1997

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
20 octombrie 2017
Inter nu s-a impus pe terenul lui Napoli din octombrie 1997
Inter nu s-a impus pe terenul lui Napoli din octombrie 1997

Etapa cu numărul nouă din campionatul italian va începe sâmbătă seara prin confruntarea dintre Sampdoria şi Crotone, urmată de duelul echipelor aflate pe primele două poziţii în clasamentul Serie A, Napoli şi Inter. Formaţia pregătită de Maurizio Sarri va încerca să continue parcursul perfect din acest început de sezon la nivelul competiţiei interne, unde a reuşit până acum să câştige toate cele opt partide. Inter a făcut un singur pas greşit, 1-1 în deplasare contra celor de la Bologna, însă beneficiază de avantajul de a fi putut să pregătească acest meci pe toată durata săptămânii, în absenţa partidelor din cupele europene. De partea cealaltă, Napoli a avut de disputat un duel dificil în UEFA Champions League, pe Etihad Stadium, unde liderul din Serie A a fost învins de Manchester City cu scorul de 2-1.

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte şi date statistice în vederea confruntării dintre Napoli şi Inter:

– Inter a câştigat un singur meci din ultimele nouă disputate în faţa lui Napoli la nivelul campionatului, cu un bilanţ general format din trei rezultate de egalitate şi cinci succese ale grupării de pe San Paolo.

– Inter nu s-a mai impus pe terenul celor de la Napoli (în Serie A) din octombrie 1997: de atunci s-au înregistrat opt victorii ale gazdelor şi trei rezultate de egalitate.

– Napoli se află la 13 meciuri consecutive câştigate în Serie A: doar Juventus (15) şi Inter (17) au reuşit un şir mai lung în trecut.

– Inter este neînvinsă în ultimele zece meciuri de campionat (noua victorii şi o remiză): formaţia nerazzurro nu a mai ajuns la 11 etape consecutive de Serie A fără înfrângere din septembrie 2010.

– Napoli are cel mai bun atac din campionat, cu 26 de goluri marcate: ultima echipă care a marcat mai multe goluri după opt etape de campionat a fost Juventus (27) în sezonul 1959/60.

– pentru prima dată în istoria Seriei A, echipele aflate pe primele două locuri ale clasamentului după opt etape au un total de cel puţin 46 de puncte (Napoli 24, Inter 22).

– într-un clasament al jucătorilor cu cele mai multe pase reuşite în acest campionat, primii nouă jucători sunt toţi de la Napoli sau Inter.

– Jose Callejon a marcat patru goluri în opt partide de campionat disputate cu Inter, mai mult decât contra oricărui alt adversar din Italia. Împotriva lui Inter, fostul jucător de la Real Madrid a reuşit prima sa dublă în Serie A (octombrie 2014).

– atacantul Mauro Icardi a înscris două goluri contra lui Napoli în Serie A, însă jucătorul argentinian are o medie de un gol la fiecare 20 de baloane jucate, ceea ce reprezintă un record ţinând cont de marcatorii a cel puţin cinci goluri din cele mai puternice cinci campionate ale Europei în actualul sezon.

– Lorenzo Insigne a reuşit să înscrie un singur gol din cele nouă meciuri disputate împotriva lui Inter în Serie A, însă a participat direct la 13 goluri marcate de Napoli în ultimele 12 etape de campionat, prin şapte goluri şi şase pase de gol.