Inter, un singur succes în ultimele zece meciuri de Serie A disputate cu Juventus

Cele mai importante date şi statistici înainte de meciul din Serie A programat a se disputa sâmbătă seara între Inter Milan şi Juventus

Juventus - Inter Milan 0-0 (Serie A, 9 decembrie 2017)
26 aprilie 2018

Finalul de sezon în Serie A se dovedeşte mult mai echilibrat şi intens decât era anticipat în urmă cu câteva etape, cu o foarte interesantă luptă atât pentru titlul de campioană a Italiei, cât şi în ceea ce priveşte calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League. Juventus părea a avea un avantaj liniştitor în fruntea clasamentului Serie A, însă unele rezultate mai puţine pozitive, precum remizele înregistrate contra celor de la SPAL şi Crotone, respectiv eşecul din ultima etapă de campionat, pe teren propriu cu Napoli, a făcut ca soarta titlului să devină incertă, cu patru runde înainte de finalul de sezon.

Napoli pare a avea un program mult mai facil în ultimele meciuri din campionat, urmând a înfrunta adversari fără obiective importante sau aflaţi în partea inferioară a ierarhiei, o situaţie complet diferită faţă de cea a grupării torineze, nevoită să abordeze două deplasări extrem de dificile, cu Inter Milan, respectiv AS Roma, altfel spus două dintre formaţiile aflate în luptă directă pentru unul dintre primele patru locuri ale ierarhiei, pentru a-şi asigura prezenţa în UEFA Champions League. Rivalitatea, orgoliul şi tradiţia nu vor reprezenta astfel singura motivaţie în vederea duelului cunoscut sub denumirea de Derby d’Italia.

În aşteptarea partidei dintre Inter şi Juventus, programată a se disputa sâmbătă seara, pe arena Giuseppe Meazza din Milano, iată câteva dintre cele mai importante date, statistici şi observaţii generale referitoare la istoricul partidelor directe, precum şi la randamentul recent al celor două formaţii în Serie A:

  • Inter a învins pe Juventus o singură dată în precedentele zece partide jucate în Serie A, cu un bilanţ general de cinci victorii pentru formaţia bianconero şi patru rezultate de egalitate în respectivul interval.
  • Juventus, însă, a pierdut ultimele două meciuri jucate pe stadionul San Siro contra lui Inter: 3-0 în Cupa Italiei, respectiv 2-1 în campionat.
  • Inter nu a marcat în patru din ultimele şase dueluri directe cu Juventus disputate în toate competiţiile, însă în celelalte două situaţii a reuşit să câştige.
  • Inter nu a mai pierdut pe propria arenă în campionat din luna decembrie, când a fost învinsă de Udinese: de atunci gruparea milaneză a înregistrat patru succese şi patru remize, toate victoriile fiind obţinute în ultimele cinci runde de Serie A jucate acasă.
  • formaţia nerazzurro nu a primit gol în ultimele patru etape de campionat jucate pe teren propriu: din aprilie 2010 nu s-a mai întâmplat ca Inter să ajungă la cinci partide consecutive de Serie A fără gol primit acasă.
  • Juventus nu a mai înregistrat trei meciuri la rând de Serie A fără victorie din mai 2017 şi două partide consecutive fără gol înscris din noiembrie 2012.
  • trei dintre ultimele cinci goluri primite de Juventus în Serie A au venit ca urmare a unor cornere, ceea ce face ca torinezii să ajungă la zece goluri primite din faze fixe, dintr-un total de 20 încasate în actualul sezon: procentul de 50% reprezintă un record în acest campionat.
  • meciul de sâmbătă va reprezenta un duel între două dintre cele trei echipe (alături de AS Roma) care au primit cele mai puţine goluri din afara careului în acest campionat (câte trei fiecare).
  • atacantul italian Mauro Icardi a înscris şapte goluri în zece partide de Serie A disputate contra lui Juventus, inclusiv trei în ultimele patru prezenţe de campionat pe stadionul Meazza.
  • de-a lungul ultimelor două apariţii la nivelul campionatului, deşi a evoluat 133 de minute, atacantul argentinian Paulo Dybala nu a avut niciun şut pe poartă şi a atins balonul doar de patru ori în careul advers.