Inter va încerca să obţină al treilea succes consecutiv pe terenul lui Cagliari

Date şi aspecte statistice privind istoricul meciurilor dintre Cagliari şi Inter, înainte de partida contând pentru etapa a 14-a din Serie A

Cagliari - Inter 1-5 (5 martie 2017)
24 noiembrie 2017

Fără a evolua în cupele europene în acest sezon, Inter poate pregăti în linişte deplasarea de pe Sardegna Arena din Cagliari, unde gruparea milaneză va înfrunta echipa locală, într-un meci programat a se disputa sâmbătă seara, contând pentru etapa a-14-a a campionatului italian. Aflată la doar două puncte în spatele lui Napoli, formaţia condusă de pe bancă de către tehnicianul Luciano Spalletti va avea astfel oportunitatea de a urca pe prima poziţie a clasamentului Serie A, cel puţin până a doua zi, când Napoli va evolua contra celor de la Udinese.

În aşteptarea duelului de pe Sardegna Arena, în care Cagliari va avea dificila sarcină de a se ridica la nivelul mult mai titratului său adversar, iată câteva dintre cele mai importante date şi aspecte statistice referitoare la istoricul confruntărilor dintre Inter şi Cagliari, precum şi randamentul recent al celor două echipe:

– Cagliari a câştigat trei din ultimele şapte partide disputate cu Inter în Serie A (două remize şi două eşecuri completează bilanţul general din acest interval), ceea ce reprezintă acelaşi număr de victorii precum în precedentele 37 de partide jucate contra formaţiei milaneze (15 înfrângeri şi nouă remize fiind celelalte rezultate).

– doar în unul din ultimele 30 de meciuri jucate în Serie A între Inter şi Cagliari, echipa nerazzurro nu a reuşit să înscrie cel puţin un gol (2-0 pentru gruparea sardă în aprilie 2013).

– Cagliari a pierdut cele mai recente două partide jucate pe propria arenă în Serie A contra celor de la Inter. Gruparea sardă nu a fost niciodată învinsă de trei ori la rând pe teren propriu de formaţia din Milano.

– Cagliari s-a impus în trei din ultimele patru etape de campionat, inclusiv în ultimele două partide: echipa rossoblu nu a mai adunat trei victorii la rând în Serie A din octombrie 2016 (cel de-al treilea succes era înregistrat atunci chiar contra lui Inter).

– sub comanda antrenorului Luciano Spalletti, Inter a obţinut zece victorii până acum la nivelul campionatului: de-a lungul istoriei sale, gruparea nerazzurro a reuşit o singură dată să adune mai multe succese în primele 13 etape (11 victorii, în stagiunea 1950/51).

– Inter a ajuns la şapte meciuri consecutive în Serie A fără eşec pe teren străin (cinci victorii şi două rezultate de egalitate): echipa din Milano nu a mai reuşit din noiembrie 2013 să ajungă la opt.

– pe de o parte Inter, alături de Chievo, este una dintre cele două echipe care au marcat cele mai multe goluri cu capul în acest campionat (şase); pe de altă parte Cagliari a primit cinci goluri prin acest procedeu, mai mult decât oricare altă formaţie din Serie A.

– Inter este una dintre cele patru echipe împotriva căreia s-au acordat cele mai puţine lovituri de pedeapsă în actuala ediţie de Serie A (doar una); în schimb Cagliari a fost sancţionată cu cinci penalty-uri, mai mult ca oricare altă formaţie din campionat.

– de la momentul venirii sale la Inter, atacantul Mauro Icardi a marcat în fiecare dintre cele trei meciuri disputate în deplasare cu Cagliari (trei goluri).

– vârful italian în vârstă de 30 de ani al celor de la Cagliari, Marco Sau, a reuşit să îşi treacă în cont prima dublă la nivelul Seriei A în meciul de pe stadionul San Siro cu Inter din noiembrie 2012.