Interviu Caoimhin Kelleher după finala Cupei Ligii, Chelsea – Liverpool: „Nemulțumit că nu am parat un penalty”

Caoimhin Kelleher a acordat un scurt interviu site-ului oficial al lui Liverpool după a transformat penalty-ul victori în finala Cupei Ligii Angliei cu Chelsea.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
28 februarie 2022
Caoimhin Kelleher, eroul lui Liverpool în finala EFL Cup 2022 cu Chelsea
Caoimhin Kelleher, eroul lui Liverpool în finala EFL Cup 2022 cu Chelsea

Caoimhin Kelleher a acordat un scurt interviu pentru site-ul oficial al lui Liverpool după a transformat penalty-ul victori în finala Cupei Ligii Angliei cu Chelsea.

Caoimhin, ai la gât medalia de câștigător al Cupei Ligii după ce penalty-ul transformat de tine s-a dovedit decisiv. Cum te simți?
E greu să îmi adun gândurile acum. Sunt plin de emoții pentru trofeul câștigat într-o astfel de finală pe Wembley alături de fanii noștri. E ceva special.

Primul lucru pe care l-ai spus a fost că nu ai apărat niciun penalty în această serie de departajare, dar asta este viața portarilor uneori…
Cineva mi-a spus imediat după meci că am transformat penalty-ul câștigător, dar pe mine mă preocupă mai mult faptul că nu am reușit să apăr nici măcar unul din 10 execuții. Dar ceea ce rămâne este victoria.

Ai visat ceva azi-noapte despre cum va decurge această finală?
Am visat că vom câștiga, nici în cele mai frumoase vise nu mi-aș fi imaginat că voi transforma eu un penalty pentru Liverpool și că va fi și cel al victoriei. Este ceva incredibil.

Este ceva timp de când nu am mai avut un erou irlandez, însă tu ai readus Irlanda pe harta fotbalului…
Fantastic. Irlandezii sunt atât de pasionați de fotbal, iar să reprezinți Irlanda și să joci și pentru fani atât de spectaculoși cum are Liverpool este ceva special.

Când te îndreptai spre punctul cu var pentru a executa penalty-ul aveai deja un plan?
Sincer să fiu, planul a fost să trag în partea cealaltă. Când mă îndreptam spre minge am văzut cu coada ochiului că el [Kepa] s-a aruncat exact în direcția respectivă și am avut timp să răsucesc piciorul în ultimul moment. Nu am intenționat să trimit mingea atât de sus.

Ai avut mai multe intervenții importante în acest meci, iar cea la ocazia lui Romelu Lukaku a fost fantastică…
Era spre finalul meciului și nu mă așteptam să mai tragă la poartă pentru că era într-o poziție dificilă, dar din fericire am întins piciorul exact cât a trebuit. Sunt fericit că am contribuit cu intervențiile mele la această victorie.