Javi Garcia:" Ne bazam mereu pe sprijinul fanilor!"

Revenit la Real Madrid de la Osasuna, Javi Garcia a discutat despre situatia celor doua echipe inaintea meciului direct din Primera.

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
15 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Crescut la juniorii lui Real Madrid, Javi Garcia este un jucator care a ars toate etapele ajungand acum sa-si traiasca visul. Din acest sezon face parte din lotul lui Real Madrid, iar Juande Ramos are mare incredere in el. Pentru el urmeaza un meci important. Duminica Real Madrid joaca impotriva echipei la care Javi a jucat sub forma de imprumut sezonul trecut, Osasuna Pamplona, acolo unde a fost extrem de apreciat. La conferinta de presa organizata azi la Valdebebas el a facut apel la sprijinul fanilor:”Ne bazam mereu pe sprijinul lor,au fost mereu langa noi si pentru ei luptam pana in ultima clipa”. Iata ce a mai spus Javi la conferinta de azi;

Pare extrem de clar ca tot ceea ce conteaza e meciul de duminica, asta e opinia generala. Tu ce crezi?
Javi Garcia:
Si eu cred la fel, daca vom aborda meciul la fel cum am facut in ultimele partide nu avem cum sa pierdem. Urmeaza doua meciuri importante pentru noi acasa si putem profita sa ne mai apropiem de lider. E greu sa-i ajungem, dar e clar ca nu ne mai permitem accidente.

Cum crezi ca va reactiona publicul vis-a-vis de situatia actuala de la club?
Javi Garcia:
Nu stiu, important e ca ei sunt constienti ca aceste lucruri ne sunt straine si nu avem prea multe legaturi cu ceea ce se intampla la nivel inalt. Mereu ne-am bazat pe sprijinul lor si mereu luptam pentru ei pentru a-i face fericiti.

S-a vorbit despre asta in vestiar?
Javi Garcia:
Sunt sincer si nu te mint. Nu s-a discutat, noi suntem concentrati la ceea ce trebuie sa facem duminica, avem destule probleme pe cap iar una in plus nu ne face bine. Vrem sa castigam duminica si o vom face.

Nu ai jucat prea mult in acest sezon, care crezi ca va fi viitorul tau?
Javi Garcia:
Sincer nu ma gandesc la nimic. Vreau sa raman si sa joc la Real Madrid, asta a fost gandul meu de cand am ajuns aici. Sigur ca ma voi gandi pana la urma, pentru ca m-am pregatit foarte tare iar oportunitatile au fost putine, insa sunt convins ca tot ceea ce trebuie sa fac in continuare de acum incolo e sa ma pregatesc si mai tare. Pana la urma va veni si randul meu iar atunci voi fi pregatit. Suntem la Real Madrid si e greu sa te impui aici titular.

E adevarat ca ai avut si ghinion, iar acum, culmea, a venit si Lass. Cum primesti aceste lovituri?
Javi Garcia:
Am fost accidentat si am avut destul ghinion. Suntem multi jucatori la Real Madrid iar aceasta concurenta e benefica si pentru noi si pentru club. E bine ca sunt multe meciuri si astfel cresc si sansele fiecaruia de a juca.

Ai jucat la Osasuna, te surprinde situatia actuala a clubului, aproape de Segunda?
Javi Garcia:
Da, ma surprinde foarte tare. Mai ales ca in acest an, dupa parerea mea, Osasuna are un lot mai bun ca in alti ani. Asta e paradoxul, insa eu sper ca situatia de acolo sa se redreseze pentru ca mi-ar parea rau ca Osasuna sa retrogradeze. Sper sa inceapa sa castige, dar incepand cu runda viitoare.

Ce poate aduce nou Camacho la Osasuna?
Javi Garcia:
Deja se vede o imbuatatire. Echipa joaca altceva, un fotbal mai placut si mai util. Sunt sigur ca vor urca incetul cu incetul in clasament.

Crezi ca Real Madrid depinde foarte tare de Robben?
Javi Garcia:
Nu cred, e clar ca daca el se va afla in aceeasi forma ca pana acum ar fi senzational. Pe postul lui in acest moment nu e nimeni mai bun ca el. Din pacate in sezonul trecut nu am contat prea mult pe sprijinul sau din cauza accidentarilor, dar important e ca am castigat titlul si fara Arjen. Eu sper sa continue asa, pentru ca avandu-l in teren avem un mare plus.