Juventus, în căutarea celui de-al şaselea succes consecutiv pe terenul lui Chievo în Serie A

Cele mai importante statistici înainte de meciul pe care Juventus îl va disputa la Verona, contra celor de la Chievo, în etapa a-22-a de Serie A

Chievo - Juventus 1-2 (Serie A, 6 noiembrie 2016)
26 ianuarie 2018

Campionatul italian îşi continuă lupta de la distanţă, atât pentru câştigarea titlului, cât şi pentru participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, iar etapa cu numărul 22 va aduce în prim plan o serie de partide interesante, începând cu ziua de sâmbătă, când Juventus va avea posibilitatea de a urca pe prima poziţie a clasamentului Serie A, cel puţin pentru o zi, înainte ca Napoli să răspundă în duelul programat a se disputa duminică după amiază contra celor de la Bologna.

Campioana Italiei se va deplasa pe stadionul Marc’Antonio Bentegodi din Verona, o arena unde majoritatea echipelor de Serie A întâmpină probleme, însă un loc unde gruparea torineză a reuşit o serie pozitivă impresionantă, pe care va spera să o poată continua şi sâmbătă. Juventus va încerca astfel să pună presiune pe Napoli, una dintre echipele care în actualul campionat s-a încurcat pe arena Marc’Antonio Bentegodi din Verona, unde nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 0-0.

În aşteptarea partidei dintre Chievo şi Juventus, care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 21:45, iată câteva dintre cele mai interesante, date, statistici şi observaţii referitoare la istoricul duelurilor directe, precum şi la parcursul recent al celor două formaţii:

 • Juventus a pierdut doar una dintre ultimele 29 de confruntări de Serie A disputate contra celor de la Chievo (1-0 în ianuarie 2010): de atunci au urmat zece victorii şi cinci rezultate de egalitate.
 • Chievo a marcat doar două goluri în ultimele şapte etape de campionat contra celor de la Juventus, reuşind să adune un singur punct în respectivul interval.
 • Juventus s-a impus în fiecare dintre ultimele cinci deplasări disputate contra celor de la Chievo în Serie A, cu cel puţin două goluri marcate în patru dintre respectivele partide.
 • Chievo a adunat doar două puncte din ultimele şapte meciuri de campionat, reuşind să înscrie doar patru goluri în acest interval.
 • Juventus a primit un singur gol din cele mai recente 12 meciuri jucate în toate competiţiile, cu un bilanţ de zece victorii, inclusiv ultimele şapte meciuri oficiale.
 • Echipa pregătită de Massimiliano Allegri a reuşit să încheie 12 meciuri de campionat fără gol primit, mai multe decât oricare echipă din Serie A în acest sezon.
 • De-a lungul actualei ediţii de Serie A, nicio echipă nu a primit mai multe goluri din corner decât Chievo (şase), în timp ce doar Napoli a înscris mai multe goluri din corner ca Juventus (de asemenea şase reuşite).
 • Primul gol în Serie A al lui Gonzalo Higuaín a fost marcat contra lui Chievo, în august 2013. Atacantul argentinian a marcat cinci goluri în ultimele cinci meciuri de campionat disputate împotriva grupării din Verona.
 • Gonzalo Higuain nu a marcat niciun gol de-a lungul ultimelor şase partide de Serie A (618 minute): din octombrie 2014 nu s-a mai întâmplat ca vârful argentinian să traverseze o perioadă atât de lungă fără gol înscris (opt partide consecutive în tricoul celor de la Napoli).
 • Paulo Dybala este jucătorul din ediţia 2017/2018 de Serie A care a marcat cele mai multe goluri din afara careului (cinci), în timp ce niciun portar nu a primit mai multe goluri decât Stefano Sorrentino de la distanţă (şapte).
 • În cele trei partide disputate în acest campionat fără Roberto Inglese, Chievo a adunat un singur punct (trei goluri marcate şi zece primite).