Juventus, echipa în faţa căreia AS Roma a pierdut cele mai multe meciuri în Serie A

Cele mai interesante date statistice înainte de meciul dintre Juventus şi AS Roma care va avea loc duminică seara în etapa a-18-a din Serie A

Juventus - AS Roma 1-0 (17 decembrie 2016)
21 decembrie 2017

Ultimul meci al etapei cu numărul 18 din Serie A va aduce în prim plan duelul dintre Juventus şi AS Roma, două dintre contracandidatele la câştigarea titlului. Campioana Italiei are un avans de trei puncte în clasamentul Serie A, însă echipa antrenată de Eusebio Di Francesco are cu un meci mai puţin disputat, iar în cazul unui succes în restanţa contra Sampdoriei ar fi în acest moment la egalitate de puncte cu gruparea torineză, ambele la doar o lungime distanţă de liderul Napoli, ceea ce face ca lupta pentru câştigarea titlului să fie una mult mai echilibrată faţă de stagiunile anterioare.

În aşteptarea confruntării dintre Juventus şi AS Roma, care va avea loc duminică seara pe Allianz Stadium din Torino, iată câteva dintre cele mai importante date şi aspecte statistice referitoare la istoricul duelurilor directe, precum şi randamentul recent al celor două formaţii:

 • Juventus este echipa contra căreia AS Roma a pierdut cele mai multe partide în Serie A (79), cu un bilanţ general de 39 de victorii ale formaţiei giallorossa şi 48 de rezultate de egalitate.
 • Juventus a marcat în 23 din ultimele 24 de meciuri disputate cu AS Roma în Serie A (în total 46 de goluri înscrise de torinezi în respectivul interval, de-a lungul căruia bianconeri au adunat 15 victorii, cinci rezultate de egalitate şi patru înfrângeri.
 • Juventus vine după şase victorii consecutive pe teren propriu contra celor de la AS Roma în Serie A: în patru dintre acele partide, formaţia torineză nu a primit gol.
 • înainte de actualul sezon, ultima echipă care a marcat cel puţin 44 de goluri în Serie A după 17 etape a fost fost Juventus în stagiunea 1959/60.
 • AS Roma a câştigat de cinci ori cu scorul de 1-0 în actualul campionat, de cel puţin două ori mai mult ca oricare altă echipă din Serie A.
 • Juventus a înscris cu 13 jucători diferiţi, ceea ce reprezintă un record în acest campionat.
 • AS Roma nu a primit niciun şut pe poartă în în trei meciuri din actualul campionat, mai mult decât oricare altă echipă.
 • Juventus şi AS Roma ar fi trebuit să se înfrunte şi în sferturile de finală ale Cupei Italiei, pe 3 ianuarie, de asemenea pe Allianz Stadium, însă echipa antrenată de Eusebio Di Francesco a fost eliminată în optimi la capătul eşecului de pe teren propriu cu Torino.
 • înainte de a se transfera la Juventus, mijlocaşul bosniac Miralem Pjanic a jucat 159 de meciuri pentru AS Roma şi a marcat 27 de goluri în Serie A pentru gruparea capitolină. De-a lungul ultimilor zece ani, niciun alt jucător nu a marcat mai multe goluri în Serie A din lovituri libere (14).
 • Paulo Dybala este jucătorul de câmp care a disputat cel mai mare număr de partide în 2017: 38 de prezenţe pentru atacatul argentinian, deşi ultimele două de Serie A au avut loc în partide în care a început pe banca de rezerve.
 • Edin Dzeko a înscris un singur gol în ultimele zece etape de campionat, după ce anterior marcase şapte în ultimele cinci runde de Serie A.