Juventus, opt victorii din ultimele nouă meciuri de Serie A cu AC Milan

Cele mai importante date statistice şi curiozităţi înainte de meciul dintre AC Milan şi Juventus din etapa a-11-a a campionatului italian

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
27 octombrie 2017
Luca Antonelli (AC Milan), Miralem Pjanic (Juventus)
Luca Antonelli (AC Milan), Miralem Pjanic (Juventus)

Etapa a-11-a din Serie A va începe sâmbătă seara şi va aduce în prim plan cel mai interesant meci al rundei, confruntarea dintre cea mai titrată echipă italiană la nivelul cupelor europene, AC Milan, şi formaţia cu cele mai multe trofee în ceea ce priveşte competiţiile interne, Juventus.

Perioada pozitivă din ultimii ani a grupării torineze este ilustrată inclusiv de statistica partidelor cu AC Milan, care deşi rămâne una dintre rivalele istorice în lupta pentru câştigarea campionatului, nu a mai avut parte de succesul înregistrat mai ales de-a lungul deceniului trecut. În aşteptarea duelului programat a se disputa sâmbătă seara de la ora 19:00, pe arena Giuseppe Meazza din Milano, iată câteva dintre cele mai importante date statistice şi curiozităţi în ceea ce priveşte partidele precedente dintre AC Milan şi Juventus:

– Juventus s-a impus în opt din ultimele nouă meciuri de campionat disputate în compania celor de la AC Milan: bilanţul general din respectiva perioadă este completat de un succes al formaţiei rossonero, în chiar ultimul meci direct jucat pe arena San Siro (1-0, gol decisiv marcat de Manuel Locatelli).

– în ultimele şapte dueluri directe disputate pe stadionul San Siro în Serie A, gruparea milaneză nu a reuşit să înscrie niciodată mai mult de un gol (doar cinci înscrise în total).

– AC Milan nu a marcat niciun gol în ultimele două etape de campionat jucate acasă: ultima dată când echipa rossonero a ajuns la trei meciuri consecutive de Serie A fără a înscrie pe San Siro s-a întâmplat în decembrie 2007.

– în ultimele şapte etape de campionat disputate de Juventus în deplasare, ambele formaţii au marcat, cu o medie de 4,7 goluri înscrise în total pe meci.

– din august 2010 Juventus nu a mai primit gol în opt partide la rând contând pentru Serie A.

– Juventus a marcat 31 de goluri în actuala ediţie de Serie A, ceea ce reprezintă momentan cel mai bun atac al campionatului. Stagiunea 1951/1952 a fost ultima în care o echipă din Italia a reuşit să înscrie cel puţin 31 de goluri după zece runde ale campionatului, performanţă stabilită la momentul respectiv tot de formaţia torineză.

– Juventus este singura echipă care a reuşit să se afle în avantaj pe tabelă în toate cele zece etape de Serie A disputate până în prezent, deşi în două rânduri nu a obţinut victoria. De partea cealaltă, AC Milan a pierdut toate cele patru partide de campionat în care s-a aflat în dezavantaj pe tabelă.

– nicio echipă nu a marcat mai multe goluri cu capul decât Juventus în acest campionat (patru) – AC Milan este una dintre cele trei echipe din Serie A care până acum nu au înscris niciun gol prin acest procedeu.

– atacantul Nikola Kalinic, autor al unui gol în duelul jucat la mijlocul săptămânii pe stadionul Marc’Antonio Bentegodi din Verona, împotriva lui Chievo, a reuşit să înscrie în fiecare dintre ultimele trei dueluri disputate contra celor de la Juventus.

– vârful argentinian Gonzalo Higuain reuşise să înscrie patru goluri în primele patru meciuri de Serie A jucate cu AC Milan, însă apoi fostul atacant al lui Napoli nu a mai marcat niciun gol în cele mai recente patru confruntări cu formaţia rossonero.