Juventus, un singur eşec pe teren propriu din ultimele 11 meciuri de Serie A disputate cu Inter

Cele mai importante statistici ale duelului cunoscut ca Derby d'Italia, confruntarea dintre Juventus şi Inter, care va avea loc în etapa a-16-a de Serie A

Juventus - Inter Milan 1-0 (Serie A, 5 februarie 2017)
7 decembrie 2017

După ce runda anterioară din Serie A a adus în prim plan duelul dintre Napoli şi Juventus, câştigat de campioana Italiei cu scorul de 1-0 pe stadionul San Paolo, etapa cu numărul 16 programează o nouă partidă de gală, confruntarea dintre Juventus şi Inter, cunoscută sub denumirea de Derby d’Italia. Pentru prima dată după mulţi ani de zile, meciul dintre formaţia bianconero şi cea nerazzurro poate fi decisivă inclusiv pentru soarta titlului, având în vedere situaţia din clasamentul Serie A, cu Inter situată momentan pe prima poziţie şi gruparea torineză aflată la doar două puncte distanţă.

În aşteptarea confruntării de pe Allianz Stadium din Torino, iată câteva dintre cele mai importante date statistice şi aspecte generale referitoare la istoricul duelurilor dintre cele două echipe, precum şi randamentul din actuala ediţie de Serie A:

– de-a lungul celor mai recente 11 meciuri de campionat dintre Juventus şi Inter, rezultatul nu s-a repetat niciodată de două ori la rând: bilanţul general este de şase victorii pentru echipa torineză, trei remize şi două succese ale formaţiei milaneze.

– Juventus a pierdut un singur meci din ultimele 11 disputate la Torino în Serie A contra celor de la Inter (şapte victorii şi trei rezultate de egalitate). Gruparea nerazzurro a fost prima dintre cele patru echipe capabile să învingă pe noua arenă a lui Juventus la nivelul campionatului.

– Juventus a stabilit un record în ceea ce priveşte meciurile consecutive de campionat cu cel puţin un gol marcat (44), iar pe teren propriu a înscris minim un gol în fiecare dintre ultimele 45 de partide disputate în Serie A.

– Inter a adunat cu 18 puncte mai mult faţă de acelaşi moment al campionatului anterior, ceea ce reprezintă o diferenţă cu minim opt puncte mai mare faţă de oricare altă echipă prezentă în Serie A în stagiunea trecută.

– doar Napoli (31) a primit mai puţine şuturi pe spaţiul porţii decât Juventus (43) şi Inter (45) în acest campionat şi nicio altă echipă nu a încheiat mai multe meciuri fără gol primit decât formaţia torineză şi cea din Milano (câte şapte fiecare).

– meciul Derby d’Italia din acest weekend va reprezenta duelul dintre echipele care au marcat cele mai multe goluri cu capul în actualul campionat: şase Inter, şapte Juventus.

– Luciano Spalletti s-a impus într-un singur meci din cele 21 disputate ca antrenor în Serie A contra lui Juventus (trei egaluri, 17 eşecuri): succesul a fost înregistrat în chiar cea mai recentă partidă, jucată în mai 2017 ca tehnician al celor de la AS Roma.

– în schimb, Inter este echipa împotriva căreia Massimiliano Allegri a pierdut cele mai multe meciuri ca antrenor în prima ligă a campionatului italian (şapte, însă o singură partidă pe banca lui Juventus).

– Juan Cuadrado a marcat trei goluri în ultimele patru partide de Serie A disputate cu Inter.

– dintre actualii fotbalişti din Serie A, Gonzalo Higuain şi Mauro Icardi sunt jucătorii străini cu cele mai multe goluri marcate: 104 în 156 de partide pentru atacantul lui Juventus, 97 în 171 pentru vârful lui Inter.

– în Serie A, Mauro Icardi a înscris şapte goluri în nouă partide disputate contra lui Juventus, însă doar un gol în cele mai recente patru meciuri.