L’equipe: Zidane ii aduce pe Benzema si Ribery la Madrid

Benzema va fi deturnat din drumul sau catre Camp Nou, acolo unde presedintele lui Olympique Lyon era tentat sa-l vanda.

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
1 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Cel mai important cotidian sportiv din lume, L’Equipe anunta ca odata cu sosirea lui Florentino Perez si a colaboratorului sau Zinedine Zidane, cele doua mari stele ale fotbalului francez, Franck Ribery si Karim Benzema, vor sosi si ei la Madrid.

„Sosirea lui Florentino Perez la conducerea albilor si numirea lui Zizou in functia de director sportiv ii apropie pe Ribery si Benzema de Madrid. Cunoscuti admiratori ai marelui Zizou, Franck si Karim au spus se pare deja da viitoarei conduceri a albilor”, noteaza L’Equipe, care specifica si faptul ca Benzema va fi deturnat din drumul sau catre Camp Nou, acolo unde Aulas (n.r presedintele lui OL) era tentat sa-l vanda.

Se pare ca, de altfel, Zizou, ar fi castigat „razboiul” cu Florentino, fostul presedinte dorind sa-l aduca pe starul lui Manchester, Cristiano Ronaldo pentru a intari banda dreapta. Ribery este de altfel obiectivul numarul unu al campaniei lui Zidane, iar L’Equipe scrie ca nimeni nu-l poate refuza pe fostul mare numar zece al nationalei Frantei. Franck a mai fost in atentia campioanei Spaniei dupa plecarile lui Figo si Beckham, in timp ce Benzema nu si-a ascuns niciodata dorinta de a evolua pe Santiago Bernabeu.

Florentino Perez si Zidane isi vor anunta candidatura, se pare, in luna martie si tot atunci vor anunta care sunt prioritatile in ceea ce priveste transferurile pe Santiago Bernabeu. Tot atunci este de asteptat ca interesul in privinta celor doi francezi sa fie anuntat.

Cotidianul L’Equipe a fost primul cotidian care a anutat in exclusivitate (cu doua luni inainte) transferul lui Zidane la Real Madrid.