Champions League
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
20
Atletico Madrid
Atletico Madrid
Robert Andrich 84
Moussa Diaby 87

Leverkusen 2-0 Atletico Madrid. Victorie importantă pentru Bayer, conturată în ultimele 10 minute

Bayer Leverkusen a câștigat cu 2-0 meciul cu Atletico Madrid din Champions League, doar a doua victorie a sezonului pentru formația germană.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
14 septembrie 2022
Bayer Leverkusen a obținut a doua victorie în sezonul 2022-2023, 2-0 cu Atletico Madrid în Champions League
Bayer Leverkusen a obținut a doua victorie în sezonul 2022-2023, 2-0 cu Atletico Madrid în Champions League

O mare decepție în startul sezonului, Bayer Leverkusen dă în sfârșit semne de viață. Defensiva care încasase 16 goluri în 8 meciuri a arătat că poate avea și putere de concentrare, excelenta intensitate fizică a pus în dificultate adversarul și astfel Aspirinele au făcut cel mai bun joc al sezonului și au obținut o victorie importantă în duelul de Atletico Madrid ce promite să dea startul renașterii.

Obligat de accidentări și cu derby-ul madrilen la orizont, Cholo Simeone a făcut câteva rotații în unsprezele de start, încercând inclusiv un nou trio de fundași centrali, cu Witsel în dreapta, Felipe în centru și Hermoso în stânga. Nu aici au fost însă problemele lui Atletico, ci pe frontul ofensiv unde Joao Felix s-a zbătut ca un pește pe uscat dar nu a avut cu cine să se asocieze în careul advers și nici nu a fost pus în valoare atunci când s-a strecurat în spatele mijlocașilor Demirbay, Hlozek sau Andrich.

Chiar și așa Atletico ar fi putut deschide scorul dacă ar fi primit penalty în minutul 22 la o minge atinsă de Tabsoba cu mâna depărtată de corp, însă a fost singura fază notabilă a unei prime reprize în care s-au înregistrat 16 faulturi dar doar câte un șut pe poartă.

Partea secundă a început cu o dublă ocazie pentru gazde care au lovit în două rânduri în aceeași fază barele porții lui Grbic prin Schick și Hlozek, apoi Schick a mai avut o ocazie uriașă după ce a rămas singur cu poarta goală din două devieri norocoase dar a fost blocat în momentul reluării decisive de Felipe.

Atletico a crescut vizibil în joc odată cu intrarea obișnuită a lui Griezmann după minutul 60, însă tocmai când lucrurile începeau să se lege Simeone l-a schimbat pe Felix în loc să îl scoată pe ineficientul Morata, considerând probabil că poate obține oricum măcar un punct din acest meci și gândindu-se la duelul din weekend cu Real Madrid.

Socoteala sa avea să se dovedească greșită. O acțiune bună a lui Frimpong în minutul 84 l-a pus în valoare pe Andrich care a deschis scorul cu un șut plasat, apoi Frimpong a mai dat un assist fabulos pentru Diaby pe contraatac, iar Leverkusen și-a trecut astfel în cont doar a doua victorie a sezonului.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Bayer Leverkusen - Atletico Madrid: Felipe Augusto Monteiro, debut stagional la Atletico Madrid

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2-0

Bayer Leverkusen
Șuturi Bayer Leverkusen
 • Total: 18
 • Pe poartă: 5
45-55
Posesie (%)
 • Bayer Leverkusen
 • Atletico Madrid
Atletico Madrid
Șuturi Atletico Madrid
 • Total: 12
 • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
18
12
Șuturi pe poartă
5
3
Șuturi pe lângă poartă
6
5
Șuturi blocate
7
4
Faulturi comise
16
13
Cornere
7
4
Ofsaiduri
0
2
Cartonașe galbene
3
0
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
3
3
Total pase
459
557
Pase completate
383
482
Acuratețe pase
83
87

Meciuri precedente între Bayer Leverkusen și Atletico Madrid

2019-2020

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 22 oct. 2019
  Atletico
  Atletico Madrid
  1-0
  Bayer Leverkusen
  Leverkusen
 • Champions LeagueChampions League
  Miercuri, 6 nov. 2019
  Leverkusen
  Bayer Leverkusen
  2-1
  Atletico Madrid
  Atletico