Bundesliga
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
11
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Victor Boniface 79
Julian Ryerson 5

Remiză în meciul Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund (1-1), favorabilă lui Bayern Munchen

Borussia Dortmund este prima echipă care pleacă neînvinsă de la Leverkusen în sezonul 2023-24, dar Bayer rămâne neînvinsă în 20 de meciuri,

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
03 decembrie 2023
Duel aprig în Bundesliga între Bayer Leverkusen și Dortmund, scor final 1-1
Duel aprig în Bundesliga între Bayer Leverkusen și Dortmund, scor final 1-1
 • Borussia Dortmund este prima echipă care smulge un punct pe terenul lui Bayern Leverkusen în acest sezon și doar a doua pe care mașina de fotbal a lui Xabi Alonso nu o răpune în cele 20 de meciuri jucate în această stagiune. Cealaltă este Bayern Munchen, care poate fi marea beneficiară a acestei remize ce îi permite să egaleze liderul în clasamentul Bundesliga dacă își va câștiga partida cu Union Berlin din această etapă, amânată până la începutul lui 2024 din cauza vremii capricioase din Bavaria.
 • Pe BayArena, Dortmund a avut șansa să marcheze la prima sa acțiune de poartă. A făcut-o Julian Ryerson în minutul 5 după o fază în care Füllkrug a jucat excelent rolul de pivot, iar avantajul rapid i-a ajutat pe galben-negri să își pună liniștiți în aplicare planul defensiv, apărându-se adeseori cu șase oameni pe linia de fund în fața atacurilor lui Bayer și evitând astfel marile emoții la poarta lui Gregor Kobel.
 • Leverkusen a contat doar prin șuturi de la distanță și abia în finalul reprizei a părut să fi găsit cheia meciului când Florian Wirtz a trimis mingea în plasă, însă bucuria golului a fost curmată de arbitrajul video care a văzut offside la Boniface.
 • În afara golului de 0-1 Dortmund nu a mai avut șuturi pe poartă în prima repriză, iar atacul nu a fost preocuparea oaspeților nici după pauză. Leverkusen a continuat să preseze și până la urmă a marcat golul de 1-1 în minutul 79 prin Victor Boniface, găsit în fața porții goale de Patrik Schick, care intrase pe teren la faza anterioară.
 • Rezultatul 1-1 nu a mai fost schimbat până la final, dar el nu mulțumește pe nimeni: Leverkusen își poate pierde avantajul din clasament și chiar poziția de lider, în timp de Dortmund a acuzat prin antrenorul său maniera de arbitraj, reproșând neacordarea unui penalty la ceea ce el consideră să fi fost un fault asupra lui Karem Adeyemi. Totodată galben-negrii ies momentan din top 4, iar etapa viitoare au un alt meci important cu RB Leipzig, nu înainte să joace mieruci în cupă la Stuttgart, echipă aflată pe podium în campionat.
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund: Antonios Papadopoulos, Thomas Meunier, debut stagional la Borussia Dortmund

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1-1

Bayer Leverkusen
Șuturi Bayer Leverkusen
 • Total: 23
 • Pe poartă: 6
69-31
Posesie (%)
 • Bayer Leverkusen
 • Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Șuturi Borussia Dortmund
 • Total: 6
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
23
6
Șuturi pe poartă
6
2
Șuturi pe lângă poartă
13
2
Șuturi blocate
4
2
Faulturi comise
12
12
Cornere
16
1
Cartonașe galbene
3
2
Parade portar
1
5
Total pase
656
315
Pase completate
571
231
Acuratețe pase
87%
73%