Premier League
Luton Town
Luton Town
01
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Micky van de Ven 52

Luton Town 0-1 Tottenham. Londonezii câștigă în inferioritate numerică și urcă pe prima poziție în Premier League

David Petre, 7 octombrie 2023

Tottenham petrecuse doar 72 de zile pe primul loc al clasamentului în întreaga istorie a Premier League. Va mai petrece cel puțin una după ce a câștigat în inferioritate numerică la Luton și ar putea extinde această perioadă pe întreaga durată a ferestrei FIFA în cazul unui rezultat favorabil în derby-ul de duminică după-amiază dintre Arsenal și Manchester City.

Victoria pe stadionul istoric al lui Luton era previzibilă, dar a necesitat mai multă muncă și emoții decât s-ar fi crezut. În primul rând pentru că Tottenham s-a întrecut în ratări uriașe în prima repriză, primele două ale lui Richarlison în chiar primele cinci minute când a ratat din doi metri poarta goală cu o reluare defectuoasă cu tibia și apoi a șutat direct în goalkeeperul gazdelor dintr-o poziție la fel de favorabilă, în al doilea rând pentru că Bissouma și-a lăsat echipa în inferioritate numerică din prelungirile primei reprize după două galbene, al doilea văzut după o simulare hilară chiar sub privirile centralului.

Eliminarea lui Bissouma a schimbat fața meciului, după o primă parte pe care Tottenham o dominase categoric, cu o posesie de 82%. Cu un om în plus Luton a echilibrat întâlnirea și chiar a avut o ocazie uriașă de a deschide scorul prin Adebayo care a călcat pe minge cam din aceeași poziție din care Richarlison ratase în startul meciului, dar în loc de 1-0 scorul a devenit 0-1 după o succesiune de cornere, cu Van de Ven la finalizare.

Luton a luptat până la final pentru egalare. Doughty, Morris, Jacob Brown și Cauley Woodrow au ratat situații favorabile, la poarta cealaltă Pedro Porro a ratat de puțin ținta cu un șut din afara careului, dar tabela nu s-a mai schimbat până la final și Tottenham se întoarce la Londra cu toate cele trei puncte, cu care urcă provizoriu pe primul loc în clasamentul Premier League.

Luton Town - Tottenham Hotspur 0-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Luton Town - Tottenham Hotspur: Ross Barkley, primele minute pentru Luton Town după 36 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Luton Town - Tottenham Hotspur 0-1

Luton Town
Șuturi Luton Town
  • Total: 12
  • Pe poartă: 2
33-67
Posesie (%)
  • Luton Town
  • Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Șuturi Tottenham Hotspur
  • Total: 15
  • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
12
15
Șuturi pe poartă
2
4
Șuturi pe lângă poartă
6
9
Șuturi blocate
4
2
Faulturi comise
16
7
Cornere
5
6
Ofsaiduri
4
4
Cartonașe galbene
2
3
Cartonașe roșii
0
1
Parade portar
3
2
Total pase
252
553
Pase completate
170
473
Acuratețe pase
67
86