Champions League
Malmo FF
Malmo FF
03
Juventus
Juventus
Alex Sandro 23
Paulo Dybala 45 (pen)
Álvaro Morata 45+1

Malmo – Juventus 0-3. Prima victorie a sezonului pentru torinezi după o repriză eficientă

Juventus s-a impus la Malmo cu trei goluri marcate într-o repriză pentru prima victorie din actualul sezon.

Cronică scrisă de - autor de articole despre Real Madrid, Bundesliga, Premier League și Ligue 1, contributor din 2020 la turneele finale.
15 septembrie 2021
Malmo - Juventus 0-3 în grupele Champions League 2021-2022
Malmo - Juventus 0-3 în grupele Champions League 2021-2022

Juventus a lăsat în urmă frustrările celor 3 meciuri fără victorie din startul sezonului de Serie A printr-o eficientă primă repriză în deplasarea de la Malmo în care a marcat de trei ori pentru un debut convingător în grupele Champions League.

Malmo a avut o primă șansă de a deschide scorul în minutul 17 la un șut peste poartă al lui Rieks, însă cei care au deblocat tabela au fost torinezii cinci minute mai târziu când Alex Sandro a reluat din fața porții cu capul o centrare a lui Bentancur. Malmo, care pierduse o singură dată în cele 8 meciuri disputate în preliminariile competiției, s-a dezintegrat în finalul reprizei și a mai încasat două goluri din partea cuplului de atacanți al lui Juventus. Dybala a transformat în minutul 45 un penalty primit de Morata după un duel cu Lasse Nielsen, apoi a marcat și ibericul în prelungiri ducând la 0-3 scorul pauzei.

„Ar fi trebuit să intrăm la cabine cu 0-1, să căutăm un nou plan și să încercăm să întoarcem meciul, dar la 0-3 meciul era jucat. Erorile la golurile primite au fost prea ușoare, iar la acest nivel pedeapsa este dură. Vom încerca să învățăm din aceste greșeli”, a comentat la finalul jocului căpitanul gazdelor, Andreas Christiansen.

Suedezii au căutat golul de onoare în partea secundă, însă cel mai aproape de glorie a fost Moise Kean la doar 2 minute de la intrarea pe teren când a reluat în poartă o pasă în adâncime a lui Diawara dar și-a văzul golul anulat pentru offside. S-a terminat 0-3, un prim rezultat bun pentru Juventus în acest sezon și o gură importantă de oxigen înainte de meciul de pe teren propriu cu AC Milan de la sfârșitul acestei săptămâni.

Rară conexiune Argentina - Brazilia pe lista marcatorilor lui Juventus în Champions League. Curiozități statistice ale meciului Malmo FF - Juventus 0-3

  • Este doar a doua oară când un argentinian (Dybala) și un brazilian (Alex Sandro) marchează pentru Juventus într-un meci de Champions League. Prima dată s-a întâmplat contra lui Dinamo Zagreb în 2016, când Higuain, Dybala și Dani Alves au fost pe lista marcatorilor.
  • Ultima oară când Juventus marcase trei goluri în prima repriză a unui meci de Champions League fusese în noiembrie 2012 contra danezilor de la Nordsjælland.
Malmo FF - Juventus 0-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Malmo FF - Juventus: Primul meci de Champions Leagueal lui Juventus post Ronaldo

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Malmo FF - Juventus 0-3

Malmo FF
Șuturi Malmo FF
  • Total: 9
  • Pe poartă: 1
40-60
Posesie (%)
  • Malmo FF
  • Juventus
Juventus
Șuturi Juventus
  • Total: 16
  • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
9
16
Șuturi pe poartă
1
8
Șuturi pe lângă poartă
6
8
Șuturi blocate
2
0
Faulturi comise
13
11
Cornere
3
3
Ofsaiduri
0
4
Cartonașe galbene
2
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
5
1
Total pase
404
617
Pase completate
338
547
Acuratețe pase
84
89