Mauro Icardi, cel mai tânăr jucător autor a 100 de goluri în Serie A din ultimii 55 de ani

Atacantul lui Inter, Mauro Icardi, a depăşit borna a 100 de goluri în Serie A la 25 de ani şi 27 de zile, graţie celor patru goluri marcate în meciul cu Sampdoria

Mauro Icardi, Inter
21 martie 2018

Inter s-a impus într-o manieră categorică împotriva celor de la Sampdoria, scor 5-0 în ultima etapă de campionat şi a obţinut astfel prima victorie pe teren străin după aproape patru luni fără niciun succes în deplasare. Ultimul rezultat pozitiv al grupării nerazzurro departe de stadionul San Siro data de pe 25 noiembrie 2017, când Inter învingea cu scorul de 3-1 pe Cagliari, printr-o “dublă” a lui Mauro Icardi şi un gol marcat de Marcelo Brozovic.

Protagonistul absolut al partidei disputată duminică pe stadionul Comunale Luigi Ferraris din Genova a fost încă o dată Mauro Icardi, autor a patru goluri. Un penalty transformat fără emoţii, o execuţie cu călcâiul, un şut cu picorul stâng şi o reluare spectaculoasă cu piciorul drept au completat repertoriul în duelul cu Sampdoria, reuşite graţie cărora căpitanul lui Inter a ajuns şi a egalat cota 100 de goluri în Serie A, intrând astfel în topul celor mai buni marcatori din istorie.

Atacantul argentinian a devenit astfel al şaselea cel mai tânăr jucător care ajunge la 100 de goluri înscrise în prima ligă a campionatului italian, la vârsta de 25 de ani şi 27 de zile. 55 de ani au trecut de la ultima dată când un jucător mai tânăr reuşea această performanţă: în 1963, José Altafini ajungea la cota 100 de goluri în Serie A la 24 de ani şi 239 de zile. Clasamentul celor mai tineri marcatori all-time din Serie A îl are pe primul loc pe unul dintre jucătorii legendari din fotbalul italian, Giuseppe Meazza, care a înscris golul său cu numărul 100 la doar 23 de ani şi 32 de zile. Pe poziţia a doua se află un alt atacant de excepţie, Silvio Piola, care a marcat 100 de goluri la 23 de ani şi 68 de zile, în timp ce podiumul este completat de fostul vârf al celor de la Juventus, Giampiero Boniperti, care a ajuns la 100 de goluri la 23 de ani şi 193 de zile. Pe locul al patrulea se află Felice Borel (23 de ani şi 307 zile), apoi José Altafini şi atacantul lui Inter, Mauro Icardi.

Un sezon impresionant pentru căpitanul formaţiei nerazzurro, autor a 22 de goluri la nivelul campionatului, ceea ce momentan îl plasează pe poziţia secundă în clasamentul golgheterilor Serie A. În stagiunea anterioară, Mauro Icardi a stabilit cea mai bună performanţă personală în ceea ce priveşte numărul total de goluri într-un an, prin 24 de reuşite, însă căpitanul lui Inter mai are la dispoziţie alte zece meciuri în acest sezon şi foarte probabil va reuşi să îşi îmbunătăţească semnificativ cifrele până la finalul campionatului.