Champions League
AC Milan
AC Milan
00
Newcastle United
Newcastle United

AC Milan 0-0 Newcastle. I Rossoneri risipesc două puncte la revenirea Coțofenelor după 20 de ani în Champions League

AC Milan și Newcastle United au remizat 0-0 la startul grupelor Champions League 2023-2024 într-un meci în care italienii au avut 25 de șuturi la poartă.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
20 septembrie 2023
AC Milan și Newcastle au remizat 0-0 în primul meci din grupele Champions League 2023-2024
AC Milan și Newcastle au remizat 0-0 în primul meci din grupele Champions League 2023-2024

Orice punct se poate dovedi crucial într-o grupă cu Borussia Dortmund, PSG și Newcastle, iar Milanul s-ar putea să ajungă să regrete marile ocazii ratate într-un meci pe care l-a dominat copios și în care a expediat 25 de șuturi la poartă, dar în care imprecizia la finalizare a împiedicat-o să marcheze golul care să îi aducă mai mult de un punct.

Newcastle în schimb se poate considera fericită cu punctul câștigat în deplasare și ar fi putut fi chiar proganonista unui miracol în minutele de prelungiri când unicul său șut pe poartă ar fi putut duce la o nesperată victorie, însă prima impresie lăsată la revenirea după 20 de ani în Champions League este de dezamăgire. O absență atât de lungă produce în mod firesc o stare emotivă similară unui debut, idee întărită și de declarația propriului anterior care spusese în avancronica jocului că nu a asistat niciodată la un meci de Champions League, însă din partea echipei lui Eddie Howe era așteptată măcar intensitatea cu care sezonul trecut își croise drum, nu întâmplător, spre locurile fruntașe din Premier League, cu atât mai mult cu cât avea de înfruntat un adversar serios zdruncinat în weekend de înfrângerea cu 1-5 în fața lui Inter.

Newcastle nu a avut însă nici intensitate, nici ambiție, ci doar emoții, iar Milanul a jucat netulburat timp de 90 și ceva de minute. 15-1 a fost raportul șuturilor la poartă doar în prima repriză, însă intervențiile lui Nick Pope, defensiva pe alocuri disperată a oaspeților și propria lipsă de inspirație i-a împiedicat pe oamenii lui Pioli să găsească drumul către gol. Rafael Leao a ratat cea mai mare situație după ce a trecut în dribling de toți adversarii întâlniți în cale dar a căzut în fund în încercarea de a trimite mingea cu călcâiul spre poarta, Pobega a continuat faza cu un șut respins de pe linia porții, Giroud a avut o execuție slabă în fața lui Pope iar Theo Hernandez a ratat ținta cu o lovitură din cap dintr-o poziție liberă.

Englezii s-au organizat ceva mai bine în partea a doua. Șuturile au continuat să se contorizeze la poarta lui Nick Pope, multe dintre ele în blocajul unei defensive aglomerate, însă s-a redus senzația de iminență a golului. Milan a mai avut o singură mare ocazie prin Rafa Leao care nu a prins spațiul porții cu o lovitură de cap din poziție bună, iar Newcastle a rezistat până spre final când a avut propria sa șansă de knock-out la un șut al lui Longstaff respins de Marco Sportiello, portar intrat pe teren în repriza a doua după accidentarea lui Maignan.

AC Milan - Newcastle United 0-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul AC Milan - Newcastle United: Marco Sportiello, debut stagional la AC Milan

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului AC Milan - Newcastle United 0-0

AC Milan
Șuturi AC Milan
  • Total: 25
  • Pe poartă: 9
53-47
Posesie (%)
  • AC Milan
  • Newcastle United
Newcastle United
Șuturi Newcastle United
  • Total: 6
  • Pe poartă: 1
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
25
6
Șuturi pe poartă
9
1
Șuturi pe lângă poartă
10
3
Șuturi blocate
6
2
Faulturi comise
16
13
Cornere
6
1
Ofsaiduri
4
3
Cartonașe galbene
4
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
8
Total pase
404
377
Pase completate
339
319
Acuratețe pase
84
85