Napoli, patru victorii din ultimele cinci meciuri de Serie A cu Milan

Cele mai importante date şi statistici în ceea ce priveşte istoricul duelurilor dintre Napoli şi AC Milan, înainte de meciul din etapa a-13-a din Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
16 noiembrie 2017
Marek Hamsik (Napoli), Giacomo Bonaventura (AC Milan)
Marek Hamsik (Napoli), Giacomo Bonaventura (AC Milan)

Campionatul Italiei se va relua în acest weekend, după pauza de două săptămâni prilejuită de meciurile echipelor naţionale, iar etapa cu numărul 13 din Serie A se anunţă a fi una extrem de interesantă, cu două partide de gală programate a se disputa în cursul zilei de sâmbătă. Runda din Italia se va deschide prin derby-ul dintre AS Roma şi Lazio, pentru ca apoi liderul Napoli să înfrunte pe AC Milan, într-un duel în care formaţia pregătită de Maurizio Sarri va încerca să profite de începutul de sezon mai puţin pozitiv pentru oamenii lui Vincenzo Montella şi să obţină un succes prin care să îşi păstreze prima poziţie în clasamentul Serie A.

Iată câteva dintre cele mai importante date şi aspecte statistice în ceea ce priveşte istoricul duelurilor dintre Napoli şi AC Milan, precum şi randamentul recent al celor două echipe la nivelul campionatului:

– Napoli şi AC Milan s-au înfruntat de 138 de ori în Serie A, cu un bilanţ general format din 40 de succese pentru gruparea din sudul Italiei, 44 de rezultate de egalitate şi 54 de victorii în contul formaţiei rossonero.

– Napoli este neînvinsă în ultimele cinci partide de campionat disputate contra celor de la AC Milan, reuşind să se impună de patru ori şi să încheie o dată la egalitate.

– în şapte dintre ultimele opt partide disputate de Napoli cu AC Milan pe arena San Paolo, ambele echipe au marcat cel puţin un gol: singura excepţie este reprezentată de succesul cu 3-0 obţinut în mai 2015 de echipa antrenată pe atunci de Rafael Benitez.

– dintre echipele din Serie A, Napoli este formaţia care nu a mai pierdut de cel mai mult timp în campionat: 24 de etape fără eşec, de-a lungul cărora oamenii lui Maurizio Sarri s-au impus de 20 de ori.

– AC Milan s-a impus în ultimele două meciuri disputate pe teren străn în Serie A: formaţia rossonero nu a mai reuşit să ajungă la trei succese consecutive în deplasare la nivelul campionatului din martie 2012.

– în campionatul anterior, AC Milan adunase 25 de puncte după 12 etape, faţă de cele doar 19 totalizate în acest sezon. Rossoneri s-au descurcat mai bine şi în stagiunea 2015/16 (20 de puncte).

– Napoli (66%) şi AC Milan (57%) sunt două dintre cele mai bune trei echipe la capitolul posesie în actuala ediţie de Serie A: între cele două se află doar campioana Juventus (60%).

– Napoli este echipa care a primit cele mai puţine goluri în repriza a doua ale partidelor disputate în actualul campionat, doar trei, în timp ce AC Milan este una dintre cele doar trei echipe care nu au primit gol de-a lungul primului sfert de oră.

– AC Milan reprezintă victima preferată a lui Lorenzo Insigne în Serie A: atacantul italian în vârstă de 26 de ani a evoluat de nouă ori în compania grupării milaneze, reuşind să înscrie de cinci ori, inclusiv patru goluri în ultimele patru partide directe.

– ultima dublă pentru Jose Callejon pe stadionul San Paolo în Serie A a fost reuşită contra celor de la AC Milan, în august 2016.

– Suso a participat direct la opt din cele 18 goluri marcate de AC Milan în acest campionat (cinci goluri şi trei assist-uri), ceea ce reprezintă 44% din totalul golurilor înscrise de formaţia rossonero.