Napoli, un singur eşec din ultimele 10 meciuri jucate pe San Paolo cu Juventus

Cele mai importante date statistice referitoare la istoricul duelurilor dintre Napoli şi Juventus înainte de meciul din următoarea etapă de Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
29 noiembrie 2017
Napoli - Juventus 1-1 (2 aprilie 2017)
Napoli - Juventus 1-1 (2 aprilie 2017)

Următoarea etapă de Serie A va aduce în prim plan unul dintre cele mai interesante şi aşteptate dueluri programate la sfârşitul săptămânii în fotbalul european. Actuala campioană a Italiei, Juventus, se va deplasa pe arena liderului din clasamentul Serie A, Napoli, într-un meci care va avea loc vineri seara, de la ora 21:45, şi care poate avea implicaţii majore într-o luptă pentru titlu ce pare mult mai echilibrată şi dificil de anticipat faţă de ultimele stagiuni ale campionatului italian.

De confruntarea programată a se disputa pe stadionul San Paolo din Napoli poate profita Inter, care în etapa a-15-a de Serie A pare a avea o misiune facilă în meciul de pe teren propriu cu Chievo şi ar putea astfel prelua statutul de lider în cazul unui rezultat negativ pentru echipa lui Maurizio Sarri. În aşteptarea partidei de vineri seara, iată câteva dintre cele mai importante date şi aspecte statistice referitoare la istoricul duelurilor dintre Napoli şi Juventus, precum şi randamentul recent al celor două formaţii:

– Napoli a câştigat doar două dintre ultimele 13 meciuri de campionat disputate împotriva grupării torineze, cu un bilanţ general completat de şapte succese ale formaţiei bianconero şi patru rezultate de egalitate.

– Juventus este echipa contra căreia Napoli a pierdut cele mai multe meciuri (65) şi a primit cele mai multe goluri (209) în Serie A. Totuşi, pe stadionul San Paolo, Napoli a pierdut doar una din ultimele zece confruntări directe, bilanţul general fiind de şase victorii şi alte trei rezultate de egalitate.

– 38 de puncte a adunat echipa lui Maurizio Sarri până în prezent: de-a lungul istoriei campionatului italian, doar Juventus (în stagiunea 2005/06) a reuşit o performanţă mai bună după 14 etape (39 de puncte).

– Juventus a marcat cel puţin un gol în fiecare dintre ultimele 43 de meciuri disputate în Serie A, egalând astfel recordul istoric deţinut chiar de echipa torineză din perioada februarie 2013 – martie 2014.

– Juventus a marcat 40 de goluri în actualul campionat: doar în sezoanele 1933/34 (43) şi 1950/51 (41) gruparea torineză a reuşit o performanţă mai bună după primele 14 etape de Serie A.

– Juventus este echipa care în această ediţie de Serie A s-a aflat în avantaj pe tabelă în cele mai multe meciuri (13 din 14), în timp ce Napoli s-a impus în toate cele 12 partide în care a condus.

– Napoli şi Juventus sunt cele două echipe care au efectuat cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii adverse (257 vs 241), precum şi cele care în faţa cărora adversarii au şutat cel mai puţin pe spaţiul porţii (114 vs 121) în actualul campionat.

– Marek Hamsik este jucătorul înlocuit cel mai des în această ediţie de Serie A (de 11 ori). Mijlocaşul slovac a marcat până acum de şase ori în 20 de meciuri de Serie A cu Juventus, patru dintre reuşite fiind înscrise în primele şase dueluri directe.

– Miralem Pjanic a marcat trei goluri împotriva lui Napoli în campionat, inclusiv prima sa dublă în Serie A (octombrie 2013, când evolua pentru AS Roma): mijlocaşul bosniaco a înscris mai mult doar contra lui Torino (patru goluri).

– atacantul argentinian Gonzalo Higuain a fost adus de Juventus de la Napoli în 2016 pentru o sumă de aproximativ 90 de milioane de euro. De atunci, vârful argentinian a disputat patru meciuri împotriva fostei sale echipe (în toate competiţiile), reuşind să marcheze patru goluri. În ultima etapă de campionat, Gonzalo Higuain nu a putut evolua din cauza unei accidentări (contra celor de la Crotone) şi a lipsit astfel la un meci de Serie A pentru prima dată (din 52 de partide) de la venirea sa la Juventus.