Premier League
Norwich City
Norwich City
01
Manchester United
Manchester United
Cristiano Ronaldo 75 (pen)

Norwich City – Manchester United 0-1. Un penalty controversat îi oferă lui Rangnick o nouă victorie

Cronica meciului Norwich City - Manchester United, scor 0-1, decis de penalty-ul obținut și transformat în minutul 75 de Cristiano Ronaldo

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
11 decembrie 2021
Cristiano Ronaldo, gol de trei puncte din penalty în meciul Norwich City - Manchester United 0-1
Cristiano Ronaldo, gol de trei puncte din penalty în meciul Norwich City - Manchester United 0-1

Cu siguranță că Ralf Rangnick va fi mulțumit de noua victorie înregistrată de Manchester United, însă performanța ei din teren a fost sub așteptările ridicate produse de schimbarea de antrenor. Ceea ce promisese Rangnick la sosirea pe Old Trafford era un joc energic și un pressing agresiv, însă United a fost departe de aceste repere în meciul cu lanterna roșie, ceea ce l-a determinat la final pe fostul său jucător Gary Neville, acum analist Sky, să catalogheze peformanța echipei drept enigmatică: „Este greu de înțeles ce s-a întâmplat azi, atât în posesie cât și în afara ei. Jucătorii au avut o săptămână liberă și mă așteptam să aibă un început exploziv de meci, însă au fost letargici încă din primul minut”.

„Dacă vrei să controlezi un astfel de meci trebuie să ai o prezență fizică continuă, iar azi nu a fost cazul pe toate posturile”, a recunoscut și Rangnick la finalul jocului. „Mulți dintre jucătorii noștri sunt tehnici, iar azi nu a fost suficient spațiu pentru soluții tehnice. Este genul de meci în care trebuie să ai mai multă implicare fizică. Este un aspect la care va trebui să lucrăm pentru jocuri viitoare de acest gen”.

Nu ar fi exclus ca, în mijlocul uriașului val Omicron care a lovit Regatul Unit, jocul lipsit de energie să ascundă și surprize neplăcute. Victor Lindelof a fost înlocuit în repriza secundă după ce a acuzat brusc dificultăți de respirație și, chiar dacă acesta nu este un motiv suficient pentru a stârni panică, nu trebuie trecută cu vederea situația dificilă pe care o traversează chiar acum alte cluburi din Anglia din cauza pandemiei, chiar Norwich fiind unul din cele afectate.

În situația unui joc lipsit de energie al lui United, gazdele s-au bucurat de un început bun de meci în care au avut totuși ghinionul să îl piardă pe căpitanul Hanley care s-a lovit violent în căzătură după un duel cu Ronaldo. Pe parcusul meciului brațul său avea să fie imobilizat.

Przemyslaw Placheta, Teemu Pukki și Josh Sargent au irosit situații bune pentru Norwich în partea secundă, exact genul de ratări care explică de ce Canarii, în ciuda unui joc deloc rău, sunt pe ultimul loc în Premier League. De ratările lor avea să profite vulpoiul Ronaldo, care a scos în minutul 75 penalty-ul din care tot el avea să marcheze unicul gol al meciului.

„Am revăzut faza. Este contact? Da. Are brațul ridicat? Da. Dar pot să vă enumăr alte cinci – șase faze asemănătoare din acest meci, în careu sau nu, în care nu s-a fluierat nimic. Nu există aceeași măsură”, a comentat la final antrenorul gazdelor, Dean Smith. Istoria nu va reține însă aceste amănunte, ci doar victoria cu care Manchester United mai face un pas spre locurile de Champions League și care o înfundă și mai mult în subsolul clasamentului pe Norwich, care după aspectul jocului ar fi meritat totuși cel puțin o remiză.

Manchester United, piază rea pentru Norwich în Premier League. Curiozități statistice ale meciului Norwich City - Manchester United 0-1

 • Manchester United este echipa care i-a administrat lui Norwich cele mai multe înfrângeri în Premier League (15).
 • Golul lui Cristiano Ronaldo a reprezentat al 50-lea penalty transformat de Manchester United în meciurile din deplasare din Premier League. Liverpool este singura echipă care are mai multe în istoria acestei competiții (60).
Norwich City - Manchester United 0-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Norwich City - Manchester United: Multe absențe la Norwich

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Norwich City - Manchester United 0-1

Norwich City
Șuturi Norwich City
 • Total: 11
 • Pe poartă: 5
47-53
Posesie (%)
 • Norwich City
 • Manchester United
Manchester United
Șuturi Manchester United
 • Total: 13
 • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
11
13
Șuturi pe poartă
5
5
Șuturi pe lângă poartă
1
4
Șuturi blocate
5
4
Faulturi comise
6
17
Cornere
8
6
Ofsaiduri
0
1
Cartonașe galbene
1
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
5
Total pase
440
501
Pase completate
341
409
Acuratețe pase
78
82

Meciuri precedente între Norwich City și Manchester United

2019-2020

 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 27 oct. 2019
  Norwich City
  Norwich City
  1-3
  Manchester United
  Man.United
 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 11 ian. 2020
  Man.United
  Manchester United
  4-0
  Norwich City
  Norwich City
 • FA CupFA Cup
  Sâmbătă, 27 iun. 2020
  Norwich City
  Norwich City
  1-2
  Manchester United
  Man.United