Notele jucatorilor lui Juventus in meciul cu Fiorentina: Marchisio si Del Piero, cele mai mari note

Evolutia jucatorilor lui Juventus in partida cu Fiorentina

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
25 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Buffon 7– Prestatie mai mult decat suficienta pentru numarul unu al lui Juventus, dovedindu-se imediat decisiv si carismatic. Insa o greseala a tusierului il salveaza de la o figura urata: mingea trimisa in poarta de Gilardino a fost scapata de catre Gigi in fata, eroare care nu i se intampla des, dar poate fi scuzata dupa o perioada de inactivitate de peste 3 luni.

Grygera 6 – In faza de atac este intotdeauna un luptator si ajuta in dese randuri compartimentul median, insa pe faza defensiva a fost pus in dificultate, fiind nevoit sa faulteze (primind si un galben in urma unei astfel de situatii).

Legrottaglie 6,5 – Atent la fiecare actiune de atac a echipei viola sa nu il piarda din marcaj pe Gilardino. Desi atacantul Fiorentinei l-a depasit in doua situatii, Legro a dat dovada de siguranta.

Mellberg 6 – De pe banda dreapta in centru, calitatea si valoarea raman aceleasi. Singura nota negativa: faultul in careu asupra lui Jovetic. Jucatorul viola l-a intors si i-a fost agatat piciorul de sprijin, penalty-ul s-ar fi putut acorda.

De Ceglie 6 – O pozitie putin mai avansata i s-ar potrivi mai bine tanarului jucator, avand in vedere capacitatea de a alerga si centrarile de calitate pe care le ofera. Insa si el, la fel ca Grygera, nu este pe deplin sigur in faza defensiva.

Marchionni 7+ – Prestatie imensa din partea extremei lui Juve: dinamic, mereu activ, a pus constant in dificultate flancul stanga al defensivei viola. Pentru Camoranesi nu va fi chiar usor sa isi recapete postul.

Marchisio 7,5 – Golul este incununarea meritata dupa o serie de prestatii pozitive. Excelent in recuperarea baloanelor, exemplar la patrunderea din faza golului.

Zanetti 6,5 – Usor, usor revine la nivelul de sezonul trecut, experienta sa este mult prea importanta pentru aceasta echipa.

Nedved 6 – Pe planul dorintei si al determinarii este acleasi ”Furia Ceka” pe care il cunoastem, dar genunchii nu il mai ajuta la fel de mult. Putin conceret in momente importante ale jocului, precum acea centrare gresita la 1-0 care ar fi putut inchide meciul.

Del Piero 7.5 – Assist-uri rafinate, devieri din prima si lovituri de calitate. Stupefiant de genial. Dar modul in care a parasit terenul a fost o greseala de care este constient si el.

Amauri 6 – Munceste mult, ofera spatii coechipierilor si intelege ca acesta este clasicul tip de meci in care mai mult decat sa marcheze trebuie sa se sacrifice pentru binele echipei. In repriza a doua randamentul sau a scazut, poate si din cauza oboselii. O schimbare cu Iaquinta poate ar fi fost mai inspirata.

Giovinco fara vot – rateaza o imensa ocazie de gol.

Poulsen fara vot – in sfarsit isi face aparitia in teren.

Claduio Ranieri 7,5 – Trimite in teren un Juventus asezat bine (in special in partea a doua) si constient de importanta celor trei puncte, in ciuda numeroaselor indisponibilitati. Echipa a demonstrat si capacitatea de a depasi momentele grele, in care este dominata, iar putin mai multa concentrare la finalizare nu ar face rau, pentru a trai mai linistit minutele finale ale disputelor.


16 comentarii

jik
25 ianuarie 2009
de cine au fost date notele astea ??!
pinturicchio
25 ianuarie 2009
nu esti de acord cu ele ? :D
songoku
25 ianuarie 2009
sunt aiurea notele.....alex nu merita 7,5.....si nici macaroane nu merita 7 iar ranieri...7,5 pt ca e asa fricos si s-aaparat 3 sferturi de meci???? noi ne-am dus fricosi la lazio...si cagliari are 4-1
AncaJuveGirl
25 ianuarie 2009
fiarte frumos....Marchisio omul meciului!!
AncaJuveGirl
25 ianuarie 2009
foarte *
JuventinoPerSempre
26 ianuarie 2009
marchisio merita sa fie omul meciului si in rest eu sunt de acord cu notele acordate dar app cine le-a acordat ?
pinturicchio
26 ianuarie 2009
eu :P
jc_florin
26 ianuarie 2009
giovinco fara note pentru ca la super talente nu le poti da calificative :D Imi place mult acest Marchisio, e un jucator de mare viitor
pinturicchio
26 ianuarie 2009
Seba fara nota pt ca a jucat putin :P dar imi place mai mult varianta ta :D
songoku
26 ianuarie 2009
ma gandeam eu ca tu iai dat 7+ lu macaroane...altu nu ii dadea atata
pinturicchio
26 ianuarie 2009
a fost inclus in cea mai buna echipa a etapei :D
songoku
26 ianuarie 2009
de tine????
pinturicchio
26 ianuarie 2009
nu fac eu cea mai buna echipa a fiecarei etapei....ziarul La Stampa o face ;) si Marco a fost singurul jucator al nostru inclus in primul 11, au mai fost Gigi si Marchisio rezerve
songoku
26 ianuarie 2009
a fost ziua lui sau de ce i-au facut cadoul asta...cred ca nu o sa uite niciodata etapa asta dragii mei nepoti...cea mai frumoasa amintire a mea e cand am fost inclus in echipa etapei 20.....in 2009....ce zi frumoasa a fost atunci :D
pinturicchio
26 ianuarie 2009
l-au inclus pt ca a fost cel mai bun mijlocas dreapta etapa asta...ori a jucat el foarte bine ori au jucat ceilalti mijlocasi dreapta foarte prost :P
songoku
26 ianuarie 2009
probabil a doua varianta :D