Pericol de acciDrenthare…

Royston Drenthe a jucat in meciul cu Deportivo ca un adevarat patinator nu ca un fotbalist

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
28 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Pentru meciul de sambata de la Soria exista previziuni de ninsoare, zapada si frig. Arena „Los Pajaritos” este insa un stadion renumit pentru legatura pe care o are in general cu gheata. De ce? Pentru ca, iarna, unul dintre culoarele stadionului este complet inghetat, transformandu-se intr-un adevarat Rockefeller Center dedicat patinatorilor.

Royston Drenthe a jucat in meciul cu Deportivo ca un adevarat patinator, nu ca un fotbalist: „Ma simt ca un rahat!”, a fost declaratia sincera a olandezului dupe ce fanii au reactionat dur la adresa sa in partida de duminica. Un „patinator” in loc de fotbalist in tricoul lui Real Madrid! Sigur nu e prea placut, insa Drenthe a fost adus la Madrid pentru ca realmente a impresionat in tricoul echipei nationale de tineret a Olandei, o echipa plina de staruri dintre care Real Madrid l-a preferat pe „patinator”! De ce? Pentru ca Drenthe este nu doar un fotbalist bun, ci un adevarat exemplu in afara terenului. Olandezul nu iese din cuvantul mamei, isi rasfata fratiorii, are aceeasi iubita pe care o avea si acum 5 ani si cand vrea sa se relaxeze prefera sa asculte la cd player putin hip-hop in detrimentul cluburilor madrilene preferate de foste „vedete” galactice ca Robinho, Cassano sau Balboa (cei care au cam aceeasi varsta cu el).

E adevarat ca Drenthe nu traverseaza cea mai fericita perioada ca carierei sale, insa un singur lucru ma linisteste. Juande Ramos a inteles in ce pericol se afla Drenthe si imediat dupa meci si-a aparat jucatorul: „Vreau mai multa intelegere pentru Drenthe si Marcelo!”. Ramos nu e doar un bun tehnician ci si un fin psiholog si, daca Drenthe poate primi un ajutor acum, atunci Juande este omul potrivit pentru olandez.

Altfel exista riscul ca un tanar talentat, timid si umil sa se piarda in neant: „Eu am gresit, nu am de ce sa ma supar pe fani. Este dreptul lor sa ma critice”, o noua dovada de bun simt din partea unui pusti mai matur decat pare.

Royston a avut si meciuri bune la Madrid (primul care imi vine in minte este cel din Belarus din Liga Campionilor) si sunt sigur ca olandezul isi poate reveni pentru ca, la urma urmei, Drenthe este cel mai bun fotbalist intre „patinatori”. Lacrimile sale de la finalul meciului sunt cea mai importanta dovada a unui bun simt rar intalnit la majoritatea fotbalistilor. Acest pusti a fost crescut intr-un mediu dificil iar faptul ca a ajuns la cel mai galonat club al lumii nu l-a schimbat prea tare. Sunt lacrimi de durere, lacrimi de ambitie, lacrimi ale unui copil transformat peste noapte in „bestia nera”, un copil care are caracter si care altfel ar fi putut spune: „Ei, si? Pot sa ma injure, eu castig 1,6 milioane de euro pe an, nu ei!”.

Drenthe a reactionat uman, ca un pusti pierdut in imensa mare „alba”. Pericolul de a-l pierde este unul urias pentru ca Drenthe este un copil timid. Daca Drenthe va cadea inca o data, va fi din nou pus in postura „patinatorului”, cel care cade odata si in cel mai rau caz poate primi o nota proasta, dar la a doua cadere isi poate incheia cariera, caci gheata este dura, la fel cum fotbalul este cinic!

Sa nu-l acciDrentham pe Royston…