Ranieri: ''Marchionni si Marchisio au jucat excelent''

Declaratia lui Ranieri la finalul meciului cu Fiorentina in urma caruia Juventus a egalat-o pe Inter in clasamentul Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
25 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Juventus si-a atins obiectivul: a egalat pe Inter in fruntea clasamentului. Insa in urma unei partide in care a trecut prin mari emotii, dupa cum recunoaste si Claudio Ranieri: ”Stiam ca ei trec printr-o perioada speciala si sunt disperati in cautare de puncte. Stiam ca ne astepta un meci in care aveam mult de suferit. Au jucat un fotbal de calitate si, ca sa fim sinceri, le-a lipsit doar golul. In prima repriza a fost o disputa deschisa, cu ocazii de ambele parti, in partea secunda am fost mai compacti si ne-am aparat mai bine.”

INLOCUIREA LUI DEL PIERO – Del Piero nu a reactionat pozitiv in momentul schimbarii: ”Am vazut doar lucrurile frumoase pe care le-a facut in acesta seara, precum pasa minunata pe care i-a dat-o lui Marchisio. L-am schimbat pentru ca in acel moment ne dominau, aveam nevoie de cineva proaspat sa impinga jocul in jumatatea lor si sa puna in dificultate pe Fiorentina. Dupa ce se va linisti va intelege ca antrenorul face modificari pentru binele echipei.”

ERORI ARBITRALE – Fiorentina este furioasa: ”Greselile au existat, se mai intampla sa fie prea mult de o singura parte, echipa care se simte apoi nedreptatita. Golul lor era regulamentar, insa probabil asistentul a fost mascat. Nu ne fac placere astfel de faze si speram sa se intample cat mai rar, dar sa nu uitam ca am fost si noi in aceeasi situatie in alte randuri: acesta este fotbalul.”

MARCHISIO SI MARCHIONNI – Ranieri isi felicita echipa pentru evolutie, dar rezerva felicitari speciale pentru doi jucatori: ”Marchionni si Marchisio au facut o partida excelenta: au alegat enorm si au contribuit din plin la acest succes.”

BUFFON – Buffon a revenit: ”Nu este usor sa revii in campionat dupa o perioada atat de lunga de absenta, insa a fost un punct de referinta important in aceasta seara. La fel ca si Frey care a avut cateva interventii foarte bune.”