River Plate, calificare în semifinalele Copa Libertadores după 8-0 în returul cu Jorge Wilstermann

River Plate s-a calificat în faza semifinalelor din Copa Libertadores cu scorul general de 8-3 în duelul cu gruparea boliviană Jorge Wilstermann

Ignacio Scocco a marcat cinci goluri în meciul River Plate - Jorge Wilstermann 8-0
22 septembrie 2017

River Plate a reuşit să obţină calificarea în faza semifinalelor din Copa Libertadores după ce s-a impus la general cu scorul de 8-3 în duelul cu gruparea boliviană Jorge Wilstermann. Echipa antrenată de Marcelo Gallardo a reuşit să răstoarne soarta calificării după ce în manşa tur River Plate pierduse cu scorul de 3-0 pe stadionul Félix Capriles în urmă cu doar şapte zile. Succesul categoric de pe Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti a fost un adevărat spectacol oferit de River Plate în faţa propriilor fani, formaţia argenitinană reuşind să restabilească egalitatea în ceea ce priveşte situaţia la general încă din minutul 19, graţie a trei goluri marcate de Ignacio Scocco, fostul atacant al lui Sunderland.

Experimentatul mijlocaş Enzo Perez, care în ultimii cinci ani a evoluat în Europa, la Benfica, respectiv Valencia, a majorat avantajul gazdelor şi a stabilit scorul la capătul primelor 45 de minute, un 4-0 impresionant în special după deznodământul din confruntarea tur.

În repriza secundă River Plate şi-a asigurat rapid calificarea în runda semifinalelor din Copa Libertadores, prin alte patru goluri marcate într-un interval de doar 22 de minute. Acelaşi Ignacio Scocco şi-a completat noaptea magică prin alte două goluri în poarta celor de la Jorge Wilstermann, actualul lider din campionatul Bolivian (Clausura). Ignacio Fernandez şi o nouă reuşită a lui Enzo Perez au stabilit rezultatul final, 8-0, şi au consemnat o revenire spectaculoasă a vicecampioanei Argentinei.

În faza semifinalelor din Copa Libertadores, River Plate va înfrunta pe Lanus, care au reuşit la rândul lor să răstoarne rezultatul din manşa tur, deşi dubla confruntare cu San Lorenzo s-a dovedit mult mai echilibrată. Jose Sand şi Nicolas Pasquini au marcat în primele 16 minute de joc şi au anulat astfel avantajul obţinut de San Lorenzo la capătul primului meci. Soarta calificării s-a decis astfel în urma loviturilor de departajare, iar portarul Esteban Andrada a avut o contribuţie decisivă reuşind să apere execuţiile lui Matias Caruzzo şi Nicolas Blandi.

Gremio (Brazilia) şi Barcelona Sporting Club (Guayaquil) se vor înfrunta în cealaltă semifinală din Copa Libertadores.