AS Roma, un singur succes din ultimele şase meciuri de Serie A cu Atalanta

Cele mai importante statistici şi curiozităţi înainte de meciul dintre AS Roma şi Atalanta, contând pentru etapa a-20-a din Serie A

AS Roma - Atalanta 1-1 (15 aprilie 2017)
4 ianuarie 2018

Finalul anului 2017 nu a fost unul ideal pentru AS Roma, care ca urmare a rezultatelor mai puţin pozitive din ultimele săptămâni (un singur succes din cele mai recente patru etape de campionat), a pierdut momentan contactul cu Napoli şi Juventus, aflate pe primele poziţii ale clasamentului Serie A. Totuşi, echipa antrenată Luciano Spalletti are cu un meci mai puţin disputat decât principalele sale contracandidate, astfel că poate spera în continuare la implicarea în lupta pentru câştigarea titlului.

Gruparea capitolină nu va avea însă o misiune facilă în runda a-20-a din Serie A, când va primi pe teren propriu vizita celor de la Atalanta, una formaţiile care au oferit o impresie pozitivă în ultimele stagiuni. Totuşi, prezenţa în actuala ediţie de UEFA Europa League (unde va evolua în fazele eliminatorii ale competiţiei), şi-a pus inevitabil amprenta asupra randamentului din campionat, iar echipa din Bergamo se află momentan doar în zona de mijloc a ierarhiei, deşi jocul Atalantei a impresionat în multe confruntări disputate în acest sezon. Oamenii lui Gian Piero Gasperini şi-au evidenţiat calităţile şi în Cupa Italiei, reuşind să elimine pe Napoli graţie unui succes recent consemnat chiar pe arena San Paolo.

În aşteptarea meciului de sâmbătă seara, iată câteva dintre cele mai importante date şi statistici referitoare la istoricul duelurilor directe, precum şi la randamentul recent al celor două echipe:

  • AS Roma s-a impus în doar unul dintre ultimele şase meciuri disputate în Serie A contra celor de la Atalanta, cu un bilanţ general completat de trei rezultate de egalitate şi două eşecuri. Victoria grupării capitoline a fost consemnată chiar în duelul din turul campionatului, scor 1-0.
  • După ce câştigase opt partide consecutive cu Atalanta la nivelul Serie A, AS Roma a înregistrat două remize şi o înfrângere în următoarele trei.
  • Formaţia din Bergamo s-a impus în cele mai recente două partide de campionat disputate pe teren străin, cu Genoa, respectiv AC Milan, după ce anterior nu reuşise niciun succes din şapte meciuri jucate în deplasare (trei rezultate de egalitate şi patru eşecuri).
  • Echipa giallorossa, după cinci victorii consecutive în Serie A, nu au adunat decât două victorii din cele mai recente şase etape de campionat (trei remize şi o înfrângere).
  • AS Roma a rămas singura echipă din actuala ediţie de Serie A care nu a obţinut niciun punct după ce a fost condusă pe tabelă; de partea cealaltă, Atalanta este formaţia care a pierdut cele mai multe puncte după ce s-a aflat în avantaj (13).
  • Nouă jucători de la AS Roma au marcat cel puţin un gol cu piciorul stâng, mai mult decât oricare altă echipă din actualul campionat.
  • Atalanta este formaţia care a primit cele mai multe goluri din afara careului (din acţiune) în actuala ediţie de Serie A (şapte).
  • Aleksandar Kolarov este fundaşul care a efectuat cele mai multe şuturi (38), a creat cele mai multe ocazii (47) şi a reuşit cele mai multe dribbling-uri (32) în actualul campionat. De partea cealaltă, Rafael Toloi este apărătorul care a oferit cele mai multe pase de gol (patru).
  • Lorenzo Pellegrini, autor a două goluri în ultimele patru prezenţe de Serie A, a înscris la ultima apariţie ca titular contra celor de la Atalanta în campionat (în luna aprilie, când evolua pentru Sassuolo).
  • Alejandro Gomez, marcator în cea mai recentă etapă de campionat după 11 runde de-a lungul cărora nu a reuşit să înscrie niciun gol, are patru goluri la activ contra Romei în Serie A (doar împotriva celor de la Chievo a înscris mai mult – cinci).