AS Roma, victima preferată a lui Inter în Serie A

Cele mai importante date şi statistici înainte de meciul dintre Inter Milan şi AS Roma, contând pentru etapa a-21-a din Serie A

AS Roma - Inter Milan 1-3 (Serie A, 26 august 2017)
19 ianuarie 2018

Cel mai interesant şi aşteptat meci al etapei cu numărul 21 din campionatul Italiei va avea loc duminică seara, pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano, unde Inter va primi vizita celor de la AS Roma. Va fi un duel între două formaţii care au avut parte de un debut de sezon bun şi au sperat multă vreme să se poată implica în lupta pentru câştigarea titlului, însă ale căror evoluţii recente au făcut ca atât gruparea milaneză, cât şi cea din capitala Italiei să piardă teren în clasamentul Serie A faţă de Juventus şi liderul Napoli.

Calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions reprezintă însă un obiectiv de asemenea important, într-o luptă echilibrată în care se află implicată şi marea rivală locală formaţiei giallorosso, Lazio, astfel că duelul de pe arena Giuseppe Meazza din Milano va avea o importanţă majoră, dincolo de rivalitatea existentă între cele două echipe. În aşteptarea confruntării de duminică seara, iată o sinteză a celor mai interesante aspecte, date şi statistici referitoare la istoricul meciurilor directe, precum şi la randamentul recent înregistrat de cele două formaţii:

  • AS Roma este echipa împotriva căreia Inter a câştigat cele mai multe meciuri în Serie A (72): bilanţul general este completat de 48 de rezultate de egalitate şi 49 de eşecuri.
  • În ultimele patru partide dintre Inter şi AS Roma în Serie A, ambele formaţii au marcat minim un gol.
  • AS Roma este echipa în faţa căreia Inter Milan a înscris cel mai mult pe teren propriu, la nivelul campionatului: 155 de goluri, concretizate prin 44 de victorii, 25 de remize şi 15 eşecuri.
  • Inter nu s-a mai impus de cinci partide de campionat (trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri): precedenta serie negativă a grupării nerazzurro a avut loc în luna mai a anului trecut, cu opt meciuri fără succes.
  • De-a lungul istoriei sale, AS Roma nu s-a impus niciodată doi ani la rând pe terenul ambelor echipe din Milano (AC Milan şi Inter) în Serie A.
  • AS Roma a pierdut trei dintre ultimele patru partide disputate în toate competiţiile, la fel de multe precum înregistrase în precedentele 22 de confruntări oficiale.
  • După 16 etape consecutive disputate în deplasare cu gol marcat (41 în total), AS Roma nu a reuşit să înscrie niciun gol în ultimele două meciuri de campionat jucate pe teren străin, contra celor de la Chievo şi Juventus.
  • Inter (două) şi AS Roma (patru) sunt echipele care în acest campionat au primit cele mai puţine goluri din faze fixe.
  • Mauro Icardi a marcat 51.4% dintre golurile lui Inter în acest campionat (18 din 35), cel mai mare procent pentru un atacant din toate cele cinci campionate de top ale Europei în actualul sezon.
  • Inter este victima preferată a lui Radja Nainggolan în Serie A (cinci goluri): prima şi singura dublă a mijlocaşului belgian la nivelul campionatului a fost reuşită în ultimul meci disputat împotriva formaţiei nerazzurro pe arena Giuseppe Meazza.