Sampdoria, în căutarea celui de-al treilea succes consecutiv în Serie A cu Inter

Cele mai importante date şi statistici înainte de confruntarea dintre Inter şi Sampdoria, care va deschide etapa a zecea din Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
24 octombrie 2017
Inter - Sampdoria 1-2 (3 aprilie 2017)
Inter - Sampdoria 1-2 (3 aprilie 2017)

Mijlocul de săptămână programează o etapă intermediară în prima ligă a campionatului italian, ce se va deschide prin confruntarea din această seară care va avea loc pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano, unde Inter va primi vizita celor de la Sampdoria. Un succes i-ar permite echipei lui Luciano Spalletti să urce pe primul loc al clasamentului din Serie A, cel puţin până mâine, când Napoli se va deplasa pe stadionul Comunale Luigi Ferraris pentru meciul cu Genoa.

În aşteptarea partidei dintre Inter Milan şi Sampdoria, iată câteva dintre cele mai importante date statistice şi curiozităţi legate de istoricul duelurilor dintre cele două echipe şi randamentul recent la nivelul campionatului:

– Inter a fost învinsă în ultimele două meciuri de Serie A disputate cu Sampdoria, suferind astfel la fel de multe înfrângeri precum în precedentele 24 de confruntări cu formaţia din Genova (12 victorii şi zece rezultate de egalitate au fost înregistrat în respectivul interval de timp).

– Samp nu a mai învins pe Inter în trei meciuri consecutive de campionat din septembrie 1991.

– Inter este echipa împotriva căreia Sampdoria a pierdut cele mai multe partide (63) şi a primit cele mai multe goluri (214) în Serie A.

– gruparea milaneză se prezintă la acest meci după cinci victorii consecutive pe propria arenă, în patru dintre aceste partide reuşind să înscrie cel puţin două goluri.

– Sampdoria nu a reuşit să înscrie niciun gol în ultimele două deplasări din campionat: ultima dată când nu a marcat în trei meciuri la rând jucate pe teren străn în Serie A s-a întâmplat în martie 2016.

– stagiunea 2007/08 a fost ultima în care Inter a reuşit să rămână neînvinsă după primele nouă etape de campionat. Printr-un succes în duelul din această seară, echipa lui Luciano Spalletti ar egala cel mai bun start de sezon din istoria clubului în era celor trei puncte acordate pentru o victorie (26 de puncte după primele zece etape, la fel precum în ediţia 1997/98).

– Sampdoria nu a mai reuşit să adune 17 puncte după primele opt meciuri de campionat din stagiunea 2009/10, când a încheiat pe poziţia a patra a clasamentului.

– Vârful italian Fabio Quagliarella, cel mai bun marcator al Sampdoriei în actuala ediţie de Serie A cu cinci goluri, a marcat în fiecare dintre ultimele trei meciuri de campionat contra lui Inter (de două ori chiar pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano).

– Eder a jucat 112 meciuri pentru Sampdoria în Serie A, cu un bilanţ general format din 40 de goluri şi 15 assist-uri.

– Atacantul argentinian Mauro Icardi, actualul căpitan al celor de la Inter (care a debutat în prima ligă a campionatului italian la Sampdoria), a marcat în două dintre ultimele trei partide de Serie A disputate pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano împotriva fostei sale formaţii.