Sampdoria, un singur punct din ultimele opt meciuri de Serie A cu Juventus

Cele mai importante statistici ale meciurilor precedente dintre Sampdoria şi Juventus, înainte de duelul contând pentru etapa a-13-a din Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
17 noiembrie 2017
Paulo Dybala (Sampdoria - Juventus 0-1, 19 martie 2017)
Paulo Dybala (Sampdoria - Juventus 0-1, 19 martie 2017)

Pentru campioana Italiei, Juventus, va urma o perioadă extrem de aglomerată şi dificilă, cu meciuri la intervale de trei zile care vor fi decisive în ceea ce priveşte soarta calificării în fazele eliminatorii din UEFA Champions League, precum şi pentru parcursul din clasamentul Serie A, acolo unde gruparea torineză se află momentan în spatele liderului Napoli.

În aşteptarea duelului cu Barcelona de la mijlocul săptămânii viitoare, echipa antrenată de Massimiliano Allegri va avea de înfruntat o dificilă deplasare pe stadionul Comunale Luigi Ferraris din Genova, pentru duelul cu Sampdoria din etapa a-13-a a campionatului italian, în care printr-un succes campioana Italiei poate profita de meciurile directe dintre AS Roma şi Lazio, respectiv Napoli şi AC Milan. Iată cele mai importante date şi aspecte statistice referitoare la istoricul duelurilor anterioare dintre Sampdoria şi Juventus, precum şi randamentul recent al celor două formaţii care se vor înfrunta duminică după amiază la Genova:

– Sampdoria a obţinut doar un punct din ultimele opt meciuri de Serie A disputate în compania lui Juventus, cu cinci victorii trecute în contul grupării torineze din cele mai recente cinci confruntări directe.

– Juventus s-a impus în ultimele patru partide jucate pe arena Comunale Luigi Ferraris cu Sampdoria în Serie A, după o serie mai puţin pozitivă pentru formaţia bianconero, alcătuită din trei rezultate de egalitate şi două succese pentru echipa din Genova.

– Sampdoria a obţinut 23 de puncte după primele 11 meciuri de campionat, ceea ce reprezintă un record în istoria clubului la nivelul Seriei A.

– Juventus a reuşit doar de două ori în istorie să marcheze mai mult de 35 de goluri în primele 12 etape de Serie A: 40 de goluri în stagiunea 1933/34, respectiv 37 în sezonul 1950/51.

– Juventus a acumulat 31 de puncte după 12 meciuri disputate până în prezent: o singură dată a reuşit gruparea torineză un parcurs mai bun după 12 etape de Serie A în era celor trei puncte acordate la victorie (33 în stagiunea 2005/06).

– Juventus este neînvinsă în ultimeşe şase meciuri disputate pe teren străin în campionat (cinci victorii şi un rezultat de egalitate), deşi în cinci dintre aceste şase partide a primit minim un gol.

– Sampdoria este singura echipă din actuala ediţie de Serie A care a reuşit să îşi câştige toate meciurile disputate pe teren propriu (cinci). Totuşi, Juventus a disputate şapte partide pe propria arenă până acum (şaşe victorii şi un eşec).

– Juventus s-a aflat în avantaj pe tabelă timp de 668 de minute în acest campionat, cu cel puţin 114 minute mai mult decât oricare altă formaţie din Italia.

– doar Chievo şi Juventus (cinci goluri) au marcat mai mult cu capul decât Sampdoria (patru) în acest campionat.

– Fabio Quagliarella este anunţat titular în meciul de duminică, iar pentru atacantul italian va fi prezenţa cu numărul 100 în tricoul celor de la Sampdoria în Serie A. Quagliarella are de asemenea 84 de meciuri şi 23 de goluri marcate pentru Juventus la nivelul campionatului, în perioada 2010–2014.

– atacantul argentinian Gonzalo Higuain a marcat în fiecare din ultimele trei meciuri de campionat (patru în total); de asemenea în şase din ultimele şapte prezenţe la nivelul Seriei A, Gonzalo Higuain a contribuit la cel puţin un gol, prin cinci reuşite şi două assist-uri.