Serie A, record negativ de goluri în etapa a-32-a, cu doar 13 reuşite

Etapa cu numărul 32 din prima ligă a campionatului Italian a totalizat doar 13 goluri, un record negativ care nu a mai fost consemnat din sezonul 2010/11

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
16 aprilie 2018
Lazio - AS Roma 0-0 (Serie A, etapa a-32-a)
Lazio - AS Roma 0-0 (Serie A, etapa a-32-a)

Etapa cu numărul 32 din prima ligă a campionatului italian nu va rămâne în amintirea fanilor ca una caracterizată de spectacol. Deşi este adevărat faptul că un rezultat de 0-0 poate fi la rândul său foarte emoţionant şi intens, runda din ultimul weekend nu a fost în mod cert apreciată din acest punct de vedere. Cinci rezultate de 0-0 au fost consemnate în cea mai recentă etapă din Italia (Chievo – Torino, Atalanta – Inter Milan, Fiorentina – SPAL, AC Milan – Napoli, respectiv Lazio – AS Roma), în partide închise, cu puţine ocazii de gol, exceptând poate derby-ul capitalei care a avut loc duminică seara pe stadionul Olimpico şi care a adus un prim plan o serie de bune oportunităţi de gol, inclusiv două bare în contul celor de la AS Roma.

Din etapa a şaptea a stagiunii 2011/12 nu se mai întâmplare ca Serie A să înregistreze cinci meciuri fără niciun gol înscris. Runda recent încheiată a totalizat doar 13 goluri, ceea ce reprezintă egalarea recordului negativ de goluri marcate într-o etapă de Serie A de când campionatul Italiei se desfăşoară în forma alcătuită din 20 de formaţii. Recordul a fost stabilit anterior în etapa a noua a sezonului 2010/11, când au fost consemnate două rezultate de 0-0, patru de 1-0, trei de 2-0 şi un 2-1. Etapa a-32-a din actualul sezon a fost „salvată”, oarecum surprinzător, de duelul între două echipe aflate în partea inferioară a clasamentului Serie A, Sassuolo – Benevento (2-2), precum şi de succesul campioanei Juventus, care s-a impus pe propria arenă împotriva celor de la Sampdoria, cu scorul de 3-0.

Golurile puţine pot fi explicate prin faptul că atacanţii de top din campionatul Italiei au părut să îşi ia un weekend de vacanţă. Dacă analizăm clasamentul golgheterilor Serie A, putem observa faptul că niciunul dintre jucătorii care au înscris minim 10 goluri până acum, nu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în această etapă. Kevin Lasagna şi Leonardo Pavoletti au fost atacanţii cu cele mai bune cifre care au înscris în weekend, ajungând însă la un total de doar nouă reuşite.

În ultima etapa s-a consemnat de asemenea o alta statistică interesantă, reprezentată de numărul mare de remize. Rezultatul de egalitate a fost trecut în contul a 42 dintre cele mai bune echipe de fotbal ale Italiei: şase din zece meciuri de Serie A, precum şi opt din 11 partide de Serie B s-au încheiat cu remize. Un bilanţ de 14 din 21 de dueluri disputate în Italia, ceea ce reprezintă un procent de 66,66%.