Bundesliga
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
52
RB Leipzig
RB Leipzig
Enzo Millot 25 (pen)
Deniz Undav 30
Jamie Leweling 48
Deniz Undav 56
Deniz Undav 75
Benjamin Šeško 32
Loïs Openda 55

VfB Stuttgart 5-2 RB Leipzig. Hattrickul lui Undav, decisiv în duelul pentru locul 3 în Bundesliga

Deniz Undav a reușit primul său hattrick în Bundesliga în meciul VfB Stuttgart - RB Leipzig, scor 5-2, al patrulea la rând fără victorie pentru formația vizitatoare.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
27 ianuarie 2024
Hattrick pentru Deniz Undav în meciul VfB Stuttgart - RB Leipzig 5-2
Hattrick pentru Deniz Undav în meciul VfB Stuttgart - RB Leipzig 5-2
 • Cu ajutorul unui hattrick al lui Deniz Undav, VfB Stuttgart a reacționat după înfrângerile consecutive din startul anului de la Gladbach și Bochum și a obținut prima victorie din 2024 în derby-ul cu RB Lepzig, față de care a pus o distanță de patru puncte în clasamentul din prima ligă germană.
 • În schimb pentru Leipzig este a treia înfrângere consecutivă și al patrulea meci la rând fără victorie în campionat, o scădere de turație îngrijorătoare pentru deținătoarea Supercupei Germaniei în apropierea manșei tur din optimile de finală Champions League cu Real Madrid, până la care mai sunt doar două meciuri în întrecerea internă, cu Union Berlin și Augsburg.
 • VfB Stuttgart acuzase probleme în atac după plecarea golgheterului Serhou Guirassy la Cupa Africii pe Națiuni, însă în meciul cu Leipzig și-a asigurat un avantaj de două goluri într-un interval de cinci minute la jumătatea primei reprize printr-un penalty transformat de Enzo Millot și prima reușită a lui Undav.
 • Leipzig a reacționat rapid și a redus diferența după doar două minute prin lovitura de cap a lui Benjamin Sesko, însă acesta a rămas singurul șut pe poartă al formației vizitatoare până la finalul primei reprize.
 • 11 minute spectaculoase în startul părții secunde au dus la marcarea a trei goluri: Jamie Leweling s-a revanșat pentru o mare ratare în finalul primei reprize printr-un gol marcat în minutul 3 de la reluare, Lois Openda a redus din nou diferența în minutul 55, însă speranțele oaspeților au fost curmate imediat de Undav, care a dus scorul la 4-2 la faza următoare.
 • Deniz Undav și-a completat primul său hattrick în Bundesliga în minutul 75, iar Stuttgart a câștigat astfel la o diferență de trei goluri un meci pe care l-a avut în permanență în control, în care raportul șuturilor spre poartă (19-4) și cel al șuturilor pe poartă (11-2) vorbesc de la sine despre dominarea formației lui Sebastian Hoeneß.
VfB Stuttgart - RB Leipzig 5-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul VfB Stuttgart - RB Leipzig: Samuele di Benedetto, debut stagional la VfB Stuttgart

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului VfB Stuttgart - RB Leipzig 5-2

VfB Stuttgart
Șuturi VfB Stuttgart
 • Total: 18
 • Pe poartă: 9
54-46
Posesie (%)
 • VfB Stuttgart
 • RB Leipzig
RB Leipzig
Șuturi RB Leipzig
 • Total: 4
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
18
4
Șuturi pe poartă
9
2
Șuturi pe lângă poartă
4
2
Faulturi comise
9
11
Cornere
9
3
Ofsaiduri
1
3
Cartonașe galbene
1
4
Total pase
553
472
Pase completate
466
395
Acuratețe pase
84%
84%