Torino, un singur succes din ultimele 10 meciuri de Serie A cu Napoli

Cele mai interesante date şi aspecte statistice înainte de meciul dintre Torino şi Napoli contând pentru etapa cu numărul 17 din Serie A

Torino - Napoli 0-5 (14 mai 2017)
15 decembrie 2017

Doar două victorii din ultimele cinci etape de campionat pentru Napoli, rezultate în urma cărora echipa antrenată de Maurizio Sarri a pierdut momentan prima poziţie în clasamentul Serie A şi va avea astfel nevoie de un succes în dificila deplasare de pe stadionul Olimpico Grande Torino, unde formaţia pregătită de Sinisa Mihajlovic a pierdut un singur meci din cele şapte disputate în actualul sezon.

În aşteptarea partidei dintre Napoli şi Torino, care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 19:00, iată câteva dintre cele mai interesante aspecte şi date statistice referitoare la istoricul duelurilor directe anterioare, precum şi randamentul recent al celor două echipe:

– Torino a câştigat doar una dintre ultimele zece confruntări cu Napoli la nivelul campionatului (scor 1-0 în martie 2015), cu un bilanţ general de opt victorii pentru Napoli şi un alt rezultat de egalitate.

– Torino a pierdut ultimele două partide disputate pe teren propriu cu Napoli în Serie A: singura dată când formaţia granata a fost învinsă de trei ori la rând pe propria arenă de Napoli datează din perioada noiembrie 1951 – septembrie 1953.

– din noiembrie 1995 nu s-a mai întâmplat ca Torino şi Napoli să încheie la egalitate într-un meci de Serie A disputat pe stadionul formaţiei din regiunea Piemont: de atunci s-au consemnat trei succese ale lui Toro şi patru victorii pentru echipa din sudul Italiei.

– Torino este neînvinsă de şase meciuri de campionat, fără a primi mai mult de un gol pe partidă de-a lungul respectivului interval – totuşi, patru dintre aceste confruntări s-au încheiat doar cu rezultate de egalitate.

– Napoli nu a marcat în trei din ultimele cinci etape de campionat: în acest interval, azzurri au avut o medie de 15 şuturi pe meci, după ce de-a lungul primelor 11 etape a înregistrat o medie de 19,4 execuţii pe meci.

– în şase din ultimele zece etape de campionat, Napoli nu a primit gol.

– prin cei trei marcatori noi din succesul obţinut etapa anterioară cu Lazio, Torino a ajuns deja la 11 jucători diferiţi care au reuşit să înscrie minim un gol în actualul campionat: doar Udinese şi Juventus (ambele cu câte 12 jucători) au înscris până acum cu mai mulţi oameni.

– Napoli nu a primit gol în prima jumătate de oră din repriza secundă în actuala ediţie de Serie A: oricare altă echipă din campionatul italian a primit cel puţin patru goluri în respectivul interval.

– atacantul belgian Dries Mertens a marcat cinci goluri în ultimele două meciuri de campionat disputate contra celor de la Torino, printre care singurul său “poker” (patru goluri într-o singură partidă) din campionatul italian (Napoli – Torino 5-3, pe data de 18 decembrie 2016. Fundaşul român Vlad Chiricheş marca celălalt gol al gazdelor în respectiva confruntare).

– primele două goluri marcate în Serie A de atacantul italian Andrea Belotti au fost reuşite contra lui Napoli în septembrie 2014, când evolua în tricoul celor de la Palermo.