Premier League
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
21
Leeds
Leeds
Pierre-Emile Höjbjerg 58
Sergio Reguilon 69
Daniel James 44

Tottenham – Leeds 2-1. Întoarcere de rezultat pentru prima victorie a lui Conte în Premier League pe banca lui Spurs

Cronica meciului Tottenham - Leeds, scor 2-1, în care gazdele și-au schimbat atitudinea în partea secundă după ce înregistraseră a șasea repriză consecutivă fără șut pe poartă în Premier League.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
23 noiembrie 2021
Antonio Conte, în extaz după întoarcerea de scor din meciul Tottenham - Leeds United 2-1
Antonio Conte, în extaz după întoarcerea de scor din meciul Tottenham - Leeds United 2-1

Antonio Conte nu va uita prea curând primul său meci acasă în campionat pe banca lui Tottenham, în care echipa sa a fost fluierată de spectatori la pauză după o primă repriză modestă, dar pe care l-a terminat en-fanfare după o parte secundă energică și creativă care a adus o meritată răsturnare de rezultat. Mai mult decât victoria prin care Spurs ajunge la doar patru puncte de locurile de Champions League, esențială pe termen lung s-ar putea dovedi schimbarea de atitudine a echipei după pauză, o excelentă bază pe care se poate construi de aici înainte povestea unui sezon frumos.

„De-asta a câștigat cinci campionate în ultimii șapte ani. Din punct de vedere tactic este genial. În prima repriză Tottenham nu a fost în meci, dar în a doua a înțeles ce trebuie să schimbe”, a spus la finalul jocului Robbie Keane despre Antonio Conte într-o analiză făcută în studioul SkySports.

Era așteptat un răspuns rapid din partea lui Spurs după un prim meci modest de campionat pe terenul lui Everton terminat fără șut pe poartă și tocmai de aceea spectatorii au fost foarte vocali în a-și exprima nemulțumirea după o primă repriză la fel de ștearsă a propriei echipe, în ciuda faptului că Antonio Conte ceruse răbdare pentru a vedea rezultatele schimbărilor impuse de el. Nici revenirea lui Harry Kane după 7 goluri marcate în două meciuri la echipa națională nu a putut să o scoată pe Spurs din starea de somn profund într-o nouă repriză fără șut pe poartă, iar curajoasa echipă a lui Marcelo Bielsa a știut să profite de această situație prielnică pentru a intra într-un binemeritat avantaj la pauză după o pătrundere spectaculoasă a lui Jack Harrison pe lângă Emerson încheiată cu o centrare perfectă în gura porții pentru Daniel James.

Pe cât de neașteptată a fost pasivitatea gazdelor în prima repriză, pe atât de spectaculoasă a fost schimbarea de atitudine după pauză. Doar 33 de secunde au trecut de la restart până când Kane și-a văzut un șut din șapte metri deviat norocos de portarul gazdelor în bară, apoi s-a opus transversala unei mingi deviate de Llorente la o centrare a lui Son. Băgați în corzi de ritmul agresiv impus de gazde, cei de la Leeds au rezitat doar până în minutul 58 când Hojberg a profitat de ieșirea lui Meslier din poartă după o acțiune a lui Lucas Moura, iar după 10 minute a venit și golul doi marcat de Reguillon, singurul care a urmărit mingea revenită din bară după o lovitură liberă.

Pe margine Conte a terminat meciul ca un adevărat șef de galerie, iar la final a declarat că echipa avea nevoie „de o astfel de victorie”. „Uneori poți câștiga ușor, dar atunci nu înveți mare lucru. În schimb astăzi puteam pierde, dar am refuzat să o facem. Trebuie să fim mulțumiți, chiar dacă nu este decât punctul de pornire pentru restul rezonului. Vom continua să muncim și îmi doresc să văd aceeași atitudine, voință și determinare din partea jucătorilor”, a mai spus tehnicianul italian.

Șase reprize consecutive fără șut pe poartă pentru Tottenham!. Curiozități statistice ale meciului Tottenham Hotspur - Leeds 2-1

 • După prima repriză din acest meci, Tottenham adunase șase reprize consecutive fără șut pe poartă în Premier League (după a doua repriză cu West Ham și meciurile integrale cu Manchester United și Everton), prima echipă cu această performanță negativă în prima divizie engleză de când se contorizează astfel de statistici.
 • Antonio Conte a câștigat primul meci de campionat cu fiecare din echipele antrenate: Siena, Juventus, Chelsea, Inter și Tottenham.
 • Leeds United a risipit 10 puncte în acest sezon în meciurile în care a condus, cu 4 mai multe decât în întreaga ediție anterioară de Premier League.
Tottenham Hotspur - Leeds 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Tottenham Hotspur - Leeds: Tanganga și Winks, noutățile lui Tottenham față de meciul anterior

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Tottenham Hotspur - Leeds 2-1

Tottenham Hotspur
Șuturi Tottenham Hotspur
 • Total: 13
 • Pe poartă: 4
43-57
Posesie (%)
 • Tottenham Hotspur
 • Leeds
Leeds
Șuturi Leeds
 • Total: 18
 • Pe poartă: 7
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
13
18
Șuturi pe poartă
4
7
Șuturi pe lângă poartă
3
7
Șuturi blocate
6
4
Faulturi comise
11
12
Cornere
4
8
Ofsaiduri
4
1
Cartonașe galbene
1
4
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
6
2
Total pase
392
521
Pase completate
314
430
Acuratețe pase
80
83

Meciuri precedente între Tottenham Hotspur și Leeds

2020-2021

 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 2 ian. 2020
  Tottenham
  Tottenham Hotspur
  3-0
  Leeds
  Leeds
 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 8 mai. 2021
  Leeds
  Leeds
  3-1
  Tottenham Hotspur
  Tottenham