Tuchel se consideră vinovat pentru deznodământul finalei EFL Cup cu Liverpool, dar nu regretă decizia de a fi schimbat portarul

La finalul jocului Chelsea - Liverpool, Thomas Tuchel și-a asumat întreaga responsabilitate pentru neinspirata schimbare de portar înaintea loviturilor de departajare

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
28 februarie 2022
Kepa l-a înlocuit pe Mendy în minutul 119 al meciului Chelsea - Liverpool, finala EFL Cup 2022
Kepa l-a înlocuit pe Mendy în minutul 119 al meciului Chelsea - Liverpool, finala EFL Cup 2022

Edouard Mendy a fost titular în poarta lui Chelsea în finala EFL Cup cu Liverpool și a produs patru intervenții magistrale, însă a fost înlocuit de antrenorul Thomas Tuchel în minutul 119 cu Kepa Arrizabalaga, cel care apărase patru penalty-uri în acest sezon. Fusese o strategie folosită și în Supercupa Europei câștigată de londonezi tot la loviturile de departajare contra lui Villarreal, însă de această dată Kepa nu i-a mai purtat noroc lui Chelsea: nu doar că nu a parat nici măcar una din cele 11 execuții ale celor de la Liverpool, dar a și ratat el însuși penalty-ul care a trimis trofeul pe Anfield.

La finalul jocului, Thomas Tuchel și-a asumat întreaga responsabilitate: „Nu este vina lui, ci a mea. Uneori astfel de lucruri dau rezultate, alteori nu. Aceasta este viața unui antrenor care face schimbări. Uneori bagi un jucător care marchează, alteori un nou introdus face o greșeală majoră. Nu regret decizia, dar dacă trebuie să găsim un vinovat eu trebuie să fiu acela”.

„Îmi pare rău pentru el, dar nu îi pot imputa ceva. Decizia am luat-o ca și data trecută, fiindcă el se antrenează zi de zi cu ceilalți jucători la penalty-uri. Știm cu toții cât de bun este și are mai mult timp decât Edou să pregătească aceste lucruri. Astăzi lucrurile nu au funcționat, din păcate nu a putut para vreun penalty și apoi a avut neșansa ca tocmai el să fie cel care ratează, dar acesta este fotbalul”.