Udinese, schimbare de antrenor înainte de meciul cu Napoli

Antrenorul Luigi Del Neri a fost demis de la Udinese, fiind înlocuit de Massimo Oddo, care va debuta pe banca friulanilor la meciul cu Napoli

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
22 noiembrie 2017
Massimo Oddo, noul antrenor al lui Udinese
Massimo Oddo, noul antrenor al lui Udinese

Schimbare de antrenor pe banca tehnică a celor de la Udinese. Conducerea clubului friulan a luat decizia de a-l demite pe tehnicianul Luigi Del Neri, anunţul oficial fiind făcut prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul echipei: „Udinese Calcio anunţă încheierea raportului de colaborare cu antrenorul principal Luigi Del Neri şi antrenorul secund Giuseppe Ferazzoli. Udinese Calcio le mulţumeşte lui Luigi Del Neri şi lui Giuseppe Ferazzoli pentru pasiunea şi dedicarea demonstrate în fiecare zi de-a lungul celor 13 luni petrecute pe banca tehnică a clubului nostru şi le doreşte mult succes pe viitor.” – se poate citi în comunicatul oficial publicat pe site-ul grupării friulane.

Pentru experimentatul Luigi Del Neri, a cărui cariera de antrenor a început în stagiunea 1985–1986, decisivă a fost înfrângerea suferită în ultima rundă de campionat, când Udinese a pierdut pe teren propriu, scor 1-0 contra celor de la Cagliari, golul decisiv fiind marcat de João Pedro la zece minute după reluarea jocului în repriza a doua. Udinese reuşise anterior să se impună în deplasare cu Sasusolo, scor 1-0, precum şi pe teren propriu cu Atalanta (2-1), rezultate care însă nu au convins conducerea clubului să continue cu fostul tehnician al celor de la Sampdoria, Juventus, Genoa sau Hellas Verona. Luigi Del Neri lasă pe Udinese pe locul al patrulea în clasamentul Serie A, la doar trei puncte de Genoa, aflată momentan pe prima poziţie retrogradabilă, deşi gruparea friulană are şi un meci mai puţin disputat, restanţa cu Lazio, care se va recupera la sfârşitul lunii ianuarie.

Massimo Oddo, fostul fundaş dreapta al celor de la Lazio şi AC Milan, a fost numit ca antrenor şi a primit astfel sarcina de a redresa pe Udinese: „Sunt foarte bucuros că am posibilitatea de a primi această oportunitate imensă. Dincolo de faptul că am ocazia de a antrena în Serie A, Udinese este un club cu o conducere ambiţioasă, dornică de performanţă.” – au fost primele cuvinte ale lui Massimo Oddo în calitate de tehnician al formaţiei din regiunea Friuli. Massimo Oddo a dorit să sublinieze şi contribuţia lui Luigi Del Neri, în ciuda demiterii tehnicianului în vârstă de 67 de ani: „Când lucrurile nu merg bine nu este întotdeauna vina unui antrenor, dar el este primul care plăteşte. Este unul lucru care i se poate întâmpla oricui. Îl apreciez foarte mult şi îi mulţumesc pentru ceea ce voi regăsi la echipă, pentru toată munca pe care a depus-o aici.” – a concluzionat Massimo Oddo, care a mai pregătit până acum doar pe Pescara, în perioada 2015–2017.