Vicente Boluda: „Vom castiga cu Liverpool!”

Presedintele interimar al lui Real Madrid a vorbit pentru Radio Marca despre situatia actuala a clubului blanco, despre viitor si despre transferul lui Faubert.

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
4 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Președintele interimar al clubului Real Madrid, Vicente Boluda, a vorbit pentru Radio Marca despre situația actuală a clubului, despre viitor și despre transferul lui Faubert. Boluda a mai precizat că Mijatovic nu va pleca cel puțin până la vară de la echipă și că este convins că Real va elimina pe Liverpool.

Cazul Lass – Huntelaar

Boluda a dezbătut și cazul deja celebru Lass – Huntelaar în exclusivitate pentru Radio Marca: „Când m-am întâlnit cu Platini, președintele mi-a dat dreptate, însă m-a asigurat că nu poate face nimic împotriva legii deja existente. Pe de altă parte, trebuie să recunosc sincer că UEFA are și dreptate. Nu puteau schimba un regulament în plin sezon. În plus, cei de acolo au ajuns la concluzia că această lege nu e completă și va trebui modificată!”. Boluda a vorbit și despre situația transferurilor: „Până acum nu a fost treaba mea, însă e evident că și din investigațiile făcute de mine Mijatovic nu are nicio vină! În plus, am văzut că i s-a pus în cârcă transferul lui Faubert. Julien a fost adus după referințe foarte bune primite de la Portugal!” a spus președintele interimar.

Transferul lui Julien Faubert

Când a fost numit președinte interimar, Boluda a specificat în mod expres că nu se va implica în campania de transferuri. În urmă cu două zile însă, la Madrid a fost prezentat primul și ultimul jucător transferat în „era Boluda”, Julien Faubert: „A fost foarte greu să aducem un jucător care să corespundă profilului cerut la club. Era vorba și de preț și de posibilitatea ca el să joace în Liga Campionilor. Raportat la calitate-preț, Faubert este cel mai bun jucător pe care îl puteam aduce la Real acum. În plus, au fost destui oameni dezinteresați dar dispuși să profite de această situație de instabilitate din club! Am decis să-l aducem pe Faubert și nu regretăm!”, a spus președintele.

Despre jocul Realului

Filozofia lui Boluda e una simplă: „Îmi doresc să câștigăm iar atunci când câștigăm vreau să câștigăm și mai mult!”. Întrebat despre jocul Realului și cum comentează posibilitatea ca Real să cucerească un trofeu anul acesta Boluda a răspuns: „Nu este exclus. Întotdeauna am avut spirit de învingători indiferent de situație. În primul an al lui Ramon Calderon nimeni nu aștepta nimic… apoi toți voiau mai mult. Barcelona e foarte puternică în această perioadă și va fi foarte greu să câștigăm campionatul! Avem speranțe mari însă pentru Liga Campionilor, vom câștiga împotriva celor de la Liverpool. Și sunt sigur de asta!”

Demiterea lui Barcena

În ceea ce privește controversele născute la ultima Adunare Generală președintele a declarat: „Clubul este sănătos în acest moment. La Madrid nu sunt oameni rău intenționați însă trebuie să fim atenți! Barcena și-a declarat nevinovăția dar la fel se spune că și el a primit 800.000 de euro… pentru ce? nu e problema mea. Eu îl cred pe Barcena însă când eu am preluat funcția de președinte el era deja demis! Acordul de rupere al contractului era redactat și semnat. Nu mai era cazul ca eu să intervin” a ținut să precizeze Vicente Boluda.

Viitoarea Adunare Generală

În ceea ce privește viitoarea ședință a Adunării Generale, programată pe 29 martie, Boluda a confirmat că se va face trecerea la votul electronic: „Se va face această trecere pentru că votul prin sondaje sau pe baza urnelor va dura foarte mult și nu mi se pare o soluție. În plus, este o soluție adoptată la nivel larg și înalt în întreaga lume!”

O altă modificare va fi și schimbarea sistemului de vot prin poștă, președintele declarând că va propune această modificare întrucât nu are încredere în evoluția propusă până acum de voturile din alegeri: „Va trebui să mă aștept în privința asta pentru că mai sunt multe lucruri de pus la punct, însă mă bazez pe oameni capabili și de încredere” a declarat Boluda!

În privința alegerilor pentru președinția clubului Vicente Boluda a precizat: „Alegerile nu puteau fi programate în iulie. Trebuie intrat în normalitate pentru că va exista o perioadă de transferuri iar viitorul președinte trebuie să se ocupe de viitorul echipei.”. Boluda a declarat că nu știe dacă își va depune candidatura pentru funcția de președinte al clubului și la alegerile din iunie, însă nu exclude această variantă: „Încă nu m-am decis. Sunt fericit acum la Madrid și îmi face plăcere să fac ceea ce fac. Îmi place să gestionez fotbalul și mi se pare mult mai ușor decât în alte afaceri. Vom vedea ce va fi. Nu pot da un răspuns acum!” a concluzionat șeful madrilen.