Vicepreşedintele lui Monaco discută despre viitorul lui Thomas Lemar

Vicepreşedintele celor de la AS Monaco, Vadim Vasilyev, a confirmat faptul că Thomas Lemar foarte probabil va părăsi campioana Franţei la finalul sezonului

Thomas Lemar, AS Monaco
13 octombrie 2017

Thomas Lemar are o bună posibilitate de a părăsi pe AS Monaco la finalul actualei stagiuni, după ce negocierile din cursul verii cu echipe importante din Premier League precum Liverpool şi Arsenal nu au fost finalizate până la sfârşitul campaniei de transferuri, după cum a confirmat recent vicepreşedintele campioanei Franţei, Vadim Vasilyev.

Internaţionalul francez a fost aproape de o despărţire de clubul din Ligue 1 după ce a avut un rol determinant în parcursul încheiat prin titlul câştigat de AS Monaco şi campania foarte bună din UEFA Champions League, unde gruparea franceză a ajuns până în semifinalele competiţiei. Un eventual transfer la Liverpool sau Arsenal părea aproape iminent, cu atât mai mult cu cât ambele echipe se aflau în căutarea unor posibili înlocuitori pentru jucători de bază precum Philippe Coutinho şi Alexis Sanchez. Cei doi au rămas în cele din urmă în Premier League, iar antrenorul celor de la Arsenal, Arsene Wenger, a sugerat de mai multe ori faptul că Thomas Lemar ar fi refuzat oferta primită din partea clubului londonez în detrimentul unui alt an la Monaco, alături de care are posibilitatea de a evolua în UEFA Champions League şi în acest sezon, spre deosebire de Arsenal, care nu a reuşit decât o prezenţă în Europa League.

Însă Vadim Vasilyev, care a confirmat că “Tunarii” au fost cei mai aproape de a obţine semnatura lui Thomas Lemar, a fost surprinzător de sincer când a discutat despre viitorul jucătorului în vârstă de 21 de ani, confirmând că acesta foarte probabil nu va mai rămâne în Franţa multă vreme: “Liverpool a fost foarte interesată de jucător, dar Arsenal a fost echipa cea mai aproape de finalizarea transferului său. Am fost cu adevărat aproape de finalizarea mutării sale, dar în acelaşi timp nu suficient pentru a pune la punct toate detaliile. Nu am apucat să ajungem la o înţelegere asupra tuturor elementelor. Personal, sunt foarte bucuros că jucătorul a rămas alături de noi, avem foarte mare nevoie de un jucător precum Thomas Lemar, iar contribuţia sa de pe teren nu poate fi înlocuită cu nimic. Însă suntem conştienţi de faptul că vara viitoare va trebui să trecem printr-o situaţie similară, deşi în fotbal ştiţi foarte bine că nu există niciodată garanţii. Avem câţiva jucători care ar fi trebuit să plece în această vară, însă au rămas alături de noi dintr-un motiv sau altul. Cred că este corect să spunem că Thomas va avea o şansă de a pleca la finalul sezonului.” – a recunoscut vicepreşedintele lui ASMonaco, Vadim Vasilyev, citat de presa britanică.