Premier League
Wolverhampton
Wolverhampton
21
Chelsea
Chelsea
Daniel Podence 66
Pedro Neto 90+5
Olivier Giroud 49

Wolverhampton – Chelsea 2-1. O nouă șansă irosită de Chelsea de a urca pe primul loc în Premier League

Wolverhampton a câștigat meciul cu Chelsea, scor 2-1, cu un gol marcat pe contraatac de Pedro Neto în minutul 95.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
16 decembrie 2020

Un gol marcat pe contraatac de Pedro Neto în al cincilea minut de prelungire a încununat revenirea spectaculoasă a lui Wolverhampton în meciul cu Chelsea și dă aer Lupilor care nu reușiseră să înscrie în cele două meciuri jucate după accidentarea lui Raul Jimenez.

Wolverhampton a avut norocul să dea peste o echipă fără nerv a lui Chelsea, care a continuat pe aceeași linie din meciul cu Everton și bifează două înfrângeri consecutive pentru prima oară în ultimul an. Antrenorul Frank Lampard nu făcuse mare caz după meciul din weekend considerând normal să apară sincope la o echipă în reconstrucție, iar dovadă că nu fuseseră doar vorbe în vânt a fost faptul că a făcut o singură schimbare în unsprezecele de start, aducându-l pe Pulisic în față și coborându-l pe Havertz în linia de mijloc în locul lui Kovacic. Probabil ar fi trebuit să facă mai multe, fiindcă echipa sa a fost la fel de lipsită de idei ca și pe Goodison Park, deși de această dată a avut în față o defensivă mai permisivă.

După o primă repriză în care singurul punct de interes a fost o bară a lui Zouma cu capul după o săritură majestuoasă, Chelsea a deschis scorul cu șansă în minutul 49 prin Giroud cu concursul portarului Rui Patricio care a scăpat mingea printre brațe, însă tot cu șansă a egalat și Wolverhampton prin Daniel Podence care a beneficiat de o deviere a lui Reece James. Meciul părea să se îndrepte spre o remiză, însă la ultima fază Pedro Neto a concretizat cu rafinament un contraatac fulger al lui Wolverhampton, profitând de marcajul larg al lui Zouma înainte să șutureze din maginea careului la colțul lung.

Pentru Chelsea a fost o nouă șansă irosită de a urca pe primul loc în Premier League, însă clasamentul strâns face să aibă acum doar 2 puncte peste Wolverhampton care ocupă locul 10.

Curiozități statistice ale meciului Wolverhampton – Chelsea 2-1:

  • Ultimele 83 de goluri ale lui Wolverhampton în Premier League au fost marcate de jucători non-britanici. Arsenal este singura echipă din această competiție cu o serie mai lungă, 171 de goluri între octombrie 2005 și februarie 2008.
  • Olivier Giroud l-a egalat pe Timo Werner în clasamentul golgheterilor lui Chelsea în acest sezon în toate competițiile (8 goluri).
  • Toate cele 4 goluri marcate de Daniel Podence în Premier League pentru Wolverhamton au fost contra unor echipe din Londra (2 contra lui Crystal Palace, 1 Arsenal și 1 Chelsea).

Wolverhampton - Chelsea 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Wolverhampton - Chelsea

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Wolverhampton - Chelsea 2-1

Wolverhampton
Șuturi Wolverhampton
  • Total: 12
  • Pe poartă: 4
45-55
Posesie (%)
  • Wolverhampton
  • Chelsea
Chelsea
Șuturi Chelsea
  • Total: 13
  • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
12
13
Șuturi pe poartă
4
3
Șuturi pe lângă poartă
6
6
Șuturi blocate
2
4
Faulturi comise
12
12
Cornere
5
6
Cartonașe galbene
2
2
Parade portar
2
2
Total pase
418
494
Pase completate
336
424
Acuratețe pase
80%
86%

Meciuri precedente între Wolverhampton și Chelsea

2019-2020

  • Premier LeaguePremier League
    Sâmbătă, 14 sep. 2019
    Wolves
    Wolverhampton
    2-5
    Chelsea
    Chelsea
  • Premier LeaguePremier League
    Duminică, 26 iul. 2020
    Chelsea
    Chelsea
    2-0
    Wolverhampton
    Wolves

2018-2019

  • Premier LeaguePremier League
    Miercuri, 5 dec. 2018
    Wolves
    Wolverhampton
    2-1
    Chelsea
    Chelsea
  • Premier LeaguePremier League
    Duminică, 10 mar. 2019
    Chelsea
    Chelsea
    1-1
    Wolverhampton
    Wolves

2016-2017

  • FA CupFA Cup
    Sâmbătă, 18 feb. 2017
    Wolves
    Wolverhampton
    0-2
    Chelsea
    Chelsea