Champions League
AC Milan
AC Milan
12
Atletico Madrid
Atletico Madrid
Rafael Leão 20
Antoine Griezmann 84
Luis Suárez 90+7 (pen)

AC Milan – Atletico Madrid 1-2. Victorie dramatică a campioanei Spaniei în fața unui Milan în zece

Atletico Madrid a câștigat pe terenul lui AC Milan dintr-un penalty transformat de Luis Suarez în minutul 97.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
29 septembrie 2021
Penalty-ul transformat de Suarez a decis meciul AC Milan - Atletico Madrid 1-2
Penalty-ul transformat de Suarez a decis meciul AC Milan - Atletico Madrid 1-2

După 25 de meciuri de secetă, Luis Suarez a reușit în sfârșit să marcheze într-o deplasare de Champions League iar golul său din penalty în minutul 97 i-a adus lui Atletico o victorie care cu o oră și ceva în urmă părea aproape imposibilă. Într-un asemenea moment și cu asemenea bagaj emoțional în spate, a uimit modul în care Suarez a ales să execute lovitura de pedeapsă, preferând un șut pe centrul porții, la joasă înălțime și nu foarte puternic, care a făcut ca mingea să evite cu puțin picioarele goalkeeperului milanez Maigan. Meciul s-a prelungit până după minutul 100 însă la final a consemnat prima victorie a lui Atletico în actuala fază a grupelor, în huiduielile generale ale publicului de pe San Siro la adresa centralului turc Cüneyt Çakir, vechi client de-a lungul anilor al multor alte echipe din Europa.

AC Milan rămâne fără punct în Liga Campionilor, iar aceasta este una din nedreptățile fotbalului la capătul unui joc în care echipa lui Pioli a avut momente de fotbal electrizant în fața unui adversar anesteziat. O presiune susținută a pus-o în reală încurcătură pe Atletico încă din primele minute, iar Milan a obținut o meritată deschidere de scor în minutul 19 prin reușita lui Rafael Leao, căruia fundașii adverși i-au lăsat un spațiu de un metru ca să își pregătească șutul.

Euforia nu a durat însă mult, pentru că Çakir i-a acordat lui Kessie al doilea galben în minutul 28, iar Milan s-a văzut pusă în situația de a juca mai bine de o oră în inferioritate numerică. Simeone a reacționat și a forțat atacul prin introducerea lui Joao Felix alături de perechea Suarez – Correa încă din prima repriză, iar la pauză și-au făcut apariția pe teren și Rodrigo De Paul și Lodi în căutarea soluțiilor de pătrundere spre poarta lui Maigan. A durat însă ceva până să le găsească. Abia în minutul 77 Atletico a reușit primul șut pe poartă, iar până la urmă a avut nevoie de schimbările neinspirate ale lui Pioli pentru a întoarce meciul.

Era minutul 81 când tehnicianul italian a decis să îi introducă pe Florenzi și Kalulu, iar cei doi aveau să joace un rol esențial în finalul de joc. Nu trecuseră nici trei minute și Florenzi l-a scăpat din marcaj pe Lodi, care a pus o minge bună în centrul careului unde Griezmann a apărut cu un voleu necruțător pentru primul său gol de la revenirea la Atletico, iar într-un final tensionat Çakir le-a acordat oaspeților un penalty pentru o minge atinsă cu mâna de Kalulu într-un duel cu Lemar. Au fost minute bune de întrerupere pentru a fi verificată din camera video faza confuză, dar în final decizia centralului a rămas validă iar Suarez a marcat în minutul 97 pentru 1-2.

AC Milan - Atletico Madrid 1-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul AC Milan - Atletico Madrid: Suarez - Correa, perechea ofensivă a lui Simeone; Ibrahimovic, accidentat

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului AC Milan - Atletico Madrid 1-2

AC Milan
Șuturi AC Milan
  • Total: 7
  • Pe poartă: 3
36-64
Posesie (%)
  • AC Milan
  • Atletico Madrid
Atletico Madrid
Șuturi Atletico Madrid
  • Total: 22
  • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
7
22
Șuturi pe poartă
3
5
Șuturi pe lângă poartă
3
9
Șuturi blocate
1
8
Faulturi comise
8
11
Cornere
2
5
Ofsaiduri
1
1
Cartonașe galbene
6
1
Cartonașe roșii
1
0
Parade portar
3
2
Total pase
313
566
Pase completate
240
492
Acuratețe pase
77
87