AC Milan, echipa în faţa căreia Cagliari a pierdut cele mai multe meciuri în Serie A

Cele mai importante date şi statistici înainte de meciul de Serie A dintre Cagliari şi AC Milan, care va avea loc duminică seara, pe Sardegna Arena

AC Milan - Cagliari 2-1 (Serie A, 27 august 2017)
19 ianuarie 2018

Parcursul lipsit de constanţă al celor de la AC Milan în prima parte a campionatului a făcut ca gruparea milaneză să se afle doar în zona de mijloc a clasamentului Serie A după 20 de etape, astfel că pentru antrenorul Gennaro Gattuso returul campionatului se anunţă a fi unul extrem de dificil, în tentativa lui Milan de a obţine cel puţin un loc în cupele europene. Calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League pare mai accesibilă doar printr-un eventual succes în UEFA Europa League, însă Milan are datoria de a lupta până la final, începând de la meciul cu Cagliari, programat a se disputa duminică seara pe Sardegna Arena.

Formaţia pregătită de Diego Lopez nu are la rândul său parte de un parcurs optim la nivelul campionatului şi va spera la un randament mai bun pentru a evita emoţiile luptei pentru evitarea retrogradării în ultima parte a sezonului. Eşecurile recente pe teren propriu contra celor de la Juventus, Inter Milan şi Fiorentina nu oferă perspective încurajatoare pentru Cagliari, însă gruparea sardă a demonstrat în anumite momente că care capacitatea de a pune probleme chiar şi adversarilor de top.

În aşteptarea duelului de pe Sardegna Arena, iată câteva dintre cele mai interesante statistici şi curiozităţi referitoare la istoricul confruntărilor directe, precum şi la randamentul recent al celor două echipe:

  • AC Milan este echipa împotriva căreia Cagliari a pierdut cele mai multe meciuri în Serie A: pentru sarzi bilanţul general este de 38 de eşecuri, opt victorii şi 25 rezultate de egalitate.
  • AC Milan a pierdut doar una dintre ultimele 28 de partide de campionat disputate contra celor de la Cagliari: 21 de succese pentru formaţia rossonero şi şase remize s-au înregistrat în intervalul respectiv.
  • Cagliari s-a impus în ultimul duel direct contra celor de la AC Milan în Serie A, după o serie de 12 meciuri pe teren propriu în care sarzii reuşiseră să obţină doar cinci puncte.
  • Cagliari nu a primit mai mult de un gol în trei din ultimele patru etape de campionat, însă a pierdut trei dintre acestea (1V).
  • De-a lungul ultimelor patru partide de Serie A, AC Milan a marcat două goluri (doar Crotone înscris mai puţin, un singur gol) deşi a fost a doua echipă ca număr de şuturi totale (88, depăşită la acest capitol doar de către Fiorentina) în respectivul interval.
  • În ultimele patru partide de campionat jucate pe teren străin, AC Milan a alternat un eşec cu un rezultat de egalitate: remiza, scor 1-1 contra celor de la Fiorentina, este cel mai recent rezultat consemnat pe teren străin.
  • Cagliari este echipa care a primit cele mai multe goluri în primele 15 minute ale meciurilor de Serie A disputate în actualul sezon (şapte), în timp ce AC Milan este una dintre cele doar două formaţii care, alături de Sassuolo, nu a primit niciun gol până acum în acest interval.
  • Nicio echipă nu a marcat mai puţin decât Cagliari din faze fixe în actualul campionat: doar trei goluri pentru gruparea sardă, două din corner şi unul din penalty.
  • Leonardo Pavoletti a înscris în ultima confruntare de Serie A contra celor de la AC Milan in Serie A, în octombrie 2016, când evolua pentru Genoa; atacantul din Livorno este autorul a trei dintre ultimele şase goluri marcate de Cagliari în campionat.
  • Fără niciun gol înscris în ultimele şapte apariţii de Serie A, pentru Suso este a doua cea mai lungă perioadă fără reuşite în tricoul lui AC Milan din februarie anul trecut.