AC Milan întrerupe colaborarea cu Adidas după 20 de ani

Clubul italian AC Milan şi compania multinaţională Adidas se despart la capătul unui parteneriat care a început pe data de 1 iulie 1998

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
24 octombrie 2017
Parteneriatul dintre Milan şi Adidas a început în 1998
Parteneriatul dintre Milan şi Adidas a început în 1998

Informaţia era vehiculată de mai multă vreme, însă acum a fost confirmată oficial: clubul italian AC Milan şi compania multinaţională Adidas se despart după 20 de ani. Începând cu stagiunea următoare, gruparea milaneză va avea un nou sponsor tehnic, care pentru moment nu a fost anunţat oficial, însă care foarte probabil va fi Puma.

AC Milan a confirmat întreruperea colaborării cu Adidas prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site: „AC Milan şi Adidas au decis de comun acord să întrerupă contractul de sponsorizare tehnică la finalul stagiunii 2017-2018. Parteneriatul actual, început pe data de 1 iulie 1998, a fost caracterizat de o importantă serie de succese, concretizată printr-un total de 12 trofee obţinute în această perioadă: două Cupe ale Campionilor, un Campionat Mondial al Cluburilor, două Supercupe ale Europei, trei titluri de Serie A, trei Supercupe ale Italiei şi o Cupă a Italiei. Adidas şi-a început colaborarea cu AC Milan în sezonul 1978-1979, anul celui de-al zecelea titlu din istoria clubului. AC Milan mulţumeşte celor de la Adidas pentru raportul consolidat de-a lungul anilor şi va anunţa în curând numele unui nou sponsor tehnic. AC Milan a stabilit deja un nou acord global de sponsorizare şi licenţă tehnică alături de o nouă companie multinaţională producătoare de echipament sportiv, care va începe de la data de 1 iulie 2018. Identitatea noului sponsor tehnic, precum şi detaliile complete ale acordului vor fi prezentate în următoarele luni.” – se poate citi în comunicatul oficial publicat de clubul rossonero.

În 2013, contractul dintre AC Milan şi Adidas a fost prelungit pentru o perioadă de zece ani, însă colaborarea dintre cele două părţi se încheie prematur ca urmare a solicitării nemţilor, conform informaţiilor publicate de presa italiană.

Adidas nu este singurul sponsor care pleacă de lângă AC Milan în ultima perioadă, ca urmare a rezultatelor modeste pe plan sportiv înregistrate de gruparea milaneză: deşi rămâne cea mai titrată echipă italiană la nivelul cupelor europene, Milan a câştigat ultimul titlu în stagiunea 2010–11, iar din acel moment a reuşit să îşi mai treacă în palmares doar o Supercupă a Italiei (2016). În luna martie, înainte ca noul patronat să preia clubul de la Silvio Berlusconi, o altă companie germană a decis să nu mai susțină clubul de pe San Siro. Este vorba despre producătorul de automobile Audi.