AC Milan – Verona, rossonerii în căutarea primului succes pe teren propriu după patru etape

Cele mai importante date şi statistici înainte de meciul dintre AC Milan şi Hellas Verona, contând pentru etapa a-36-a de Serie A

Verona - AC Milan 3-0 (Serie A, 17 decembrie 2017)
3 mai 2018

Sub comanda tehnicianului Gennaro Gattuso, AC Milan a avut parte de o recuperare în ceea ce priveşte parcursul din clasamentul Serie A, însă în cele din urmă speranţele formaţiei milaneze de a evolua în viitoarea ediţie de UEFA Champions League au luat sfârşit ca urmare al unui şir de rezultate recente nefaste, mai ales pe teren propriu, unde AC Milan a obţinut doar trei puncte din cele mai recente patru etape de campionat disputate pe stadionul San Siro.

Totuşi, cea mai titrată echipă a Italiei pe plan extern va spera să poată evolua în UEFA Europa League, un loc care nu este încă asigurat pentru oamenii lui Gennaro Gattuso. Mare parte din atenţia celor de la AC Milan se îndreaptă deja către finala Cupei Italiei, programată a se disputa în data de 9 mai, pe arena Olimpico din Roma, împotriva lui Juventus. Un succes ar garanta prezenţa în cupele europene, dincolo de satisfacţia câştigării unui trofeu, într-un sezon care a început extrem de nefast pentru gruparea milaneză. Însă Gennaro Gattuso este conştient de faptul că trebuie să ia în calcul şi scenariul unui posibil eşec în finala Cupei, ceea ce ar însemna că AC Milan trebuie cel puţin să îşi păstreze poziţia a şaptea în ierarhia Serie A pentru a putea evolua în viitoarea ediţie de UEFA Europa League, astfel că meciul cu Hellas Verona, din următoarea etapă de campionat, nu trebuie la rândul său să fie trecut cu vederea.

Formaţia veroneză mai păstrează doar şanse teoretice de a evita retrogradarea la finalul campionatului, iar orice alt rezultat în afara unui succes pe San Siro va fi sinonim cu revenirea în Serie B pentru echipa antrenată de Fabio Pecchia. În aşteptarea partidei programate a se disputa sâmbătă seara, de la ora 19:00, iată câteva dintre cele mai interesante date, statistici şi aspecte generale referitoare la istoricul duelurilor directe dintre AC Milan şi Hellas Verona, precum şi la randamentul recent al celor două formaţii în Serie A:

  • AC Milan a pierdut meciul cu Verona din turul campionatului cu scorul de 3-0: gruparea veroneză nu a reuşit până acum să se impună contra celor de la AC Milan în două meciuri din acelaşi campionat.
  • ultimul succes al rossonerilor împotriva Veronei la nivelul Serie datează din octombrie 2014: 3-1 pe stadionul Marc’Antonio Bentegodi, graţie singurei duble a lui Keisuke Honda în campionatul italian.
  • totuşi, Hellas Verona nu a reuşit să câştige niciodată pe stadionul San Siro, cu un bilanţ general de 15 eşecuri suferite contra celor de la AC Milan şi 11 rezultate de egalitate, inclusiv în ultimele două dueluri directe jucate la Milano.
  • AC Milan nu s-a mai impus pe teren propriu în Serie A de pe 18 martie, când a învins pe cealaltă formaţie din Verona, Chievo, cu scorul de 3-2: de atunci, oamenii lui Gennaro Gattuso au înregistrat trei remize şi un eşec, marcând un singur gol în respectivul interval.
  • Gruparea rossonero nu a reuşit să adune decât două victorii în ultimele opt partide disputate împotriva unor adversari din nou promovaţi, cu un bilanţ general completat de trei rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.
  • Verona a fost învinsă în fiecare dintre ultimele şase meciuri disputate pe teren străin în campionat, interval în care a primit minim două goluri în fiecare meci, reuşind să marcheze o singură dată, contra celor de la Genoa.
  • De la începutul lunii aprilie, rossonerii au înscris patru goluri în Serie A: doar Hellas Verona şi Bologna au marcat mai puţin în respectivul interval (trei).
  • patru dintre cele mai recente şase goluri marcate în campionat de Verona au fost realizate din faze fixe; de partea cealaltă, AC Milan a primit 18% (şapte din 39) din goluri ca urmare a unor faze fixe, ceea ce reprezintă procentajul cel mai scăzut din actualul campionat.
  • tânărul atacant italian Patrick Cutrone nu a marcat în ultimele şase etape de campionat, după ce în precedentele şase reuşise să înscrie cinci goluri.
  • Alessio Cerci, care în perioada 2015-2016 a adunat 29 de meciuri de Serie A şi un gol pentru AC Milan, a participat direct la trei goluri în cele mai recente patru partide disputate cu AC Milan, prin două goluri şi un assist.