Champions League
Atalanta
Atalanta
22
Manchester United
Manchester United
Josip Iličić 12
Duván Zapata 56
Cristiano Ronaldo 45+1
Cristiano Ronaldo 90+1

Atalanta – Manchester United 2-2. Cristiano Ronaldo își mai salvează o dată echipa

Cronica meciului Atalanta - Manchester United, scor 2-2, în care dubla lui Cristiano Ronaldo i-a adus lui ManUnited o remiză importantă în grupele UCL.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
03 noiembrie 2021
Dubla lui Cristiano Ronaldo i-a adus lui Manchester United un punct din meciul cu Atalanta, scor 2-2
Dubla lui Cristiano Ronaldo i-a adus lui Manchester United un punct din meciul cu Atalanta, scor 2-2

Nici nu apucase bine să se stabilizeze scaunul lui Ole Gunnar Solskjaer după victoria netă din meciul cu Tottenham, că a apărut un nou val de vibrații după încă o prestație palidă a lui Manchester United, însă o dată în plus a ieșit la rampă Cristiano Ronaldo pentru a salva un punct în deplasarea de la Bergamo ce menține formația engleză pe prima treaptă a clasamentului grupei de Champions League.

Solskjaer fusese foarte mulțumit în weekend de inovația sa tactică de a juca cu trei fundași centrali și a perpetuat acest sistem și în meciul cu Atalanta, însă United s-a văzut condusă din minutul 12 după un șut al lui Ilicic cu largul concurs al lui De Gea, care nu a putut opri mingea trimisă pe centrul porții. Revenită de nevoie la un sistem 4-2-3-1 odată cu accidentarea lui Varane, United nu a avut un joc fluid consistent, însă i-a fost suficientă o acțiune de mare calitate a oamenilor din față pentru a intra cu 1-1 la cabine după un gol marcat de Cristiano Ronaldo în prelungirile primei reprize.

A existat o simetrie a golurilor și în partea secundă când Atalanta a revenit în avantaj la 11 minute de la reluare după o pătrundere a lui Zapata, însă Ronaldo a mai egalat o dată în primul minut din prelungiri cu un gol de autor, reluând din voleu din afara careului o minge așezată de Mason Greenwood.

„Un moment marca Michael Jordan”, a comentat entuziast Ole golul prin care Ronaldo l-a depășit în clasamentul golgheterilor lui Manchester United, însă nu se știe cât timp lusitanul îi mai poate salva în mod miraculos scaunul de tehnician, a cărui stabilitate va fi din nou sondată în weekend când trupa Diavolilor Roșii are programat derby-ul local cu City-ul lui Guardiola.

Atalanta - Manchester United 2-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Atalanta - Manchester United: Trei fundași centrali pentru United pentru al doilea meci consecutiv

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Atalanta - Manchester United 2-2

Atalanta
Șuturi Atalanta
 • Total: 10
 • Pe poartă: 4
47-53
Posesie (%)
 • Atalanta
 • Manchester United
Manchester United
Șuturi Manchester United
 • Total: 13
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
10
13
Șuturi pe poartă
4
4
Șuturi pe lângă poartă
2
3
Șuturi blocate
4
6
Faulturi comise
11
14
Cornere
5
1
Ofsaiduri
1
1
Cartonașe galbene
0
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
2
2
Total pase
505
566
Pase completate
420
468
Acuratețe pase
83
83

Meciuri precedente între Atalanta și Manchester United

2021-2022

 • Champions LeagueChampions League
  Miercuri, 20 oct. 2021
  Man.United
  Manchester United
  3-2
  Atalanta
  Atalanta