La Liga, 18 decembrie 2021, ora 19:30
FC BarcelonaFC Barcelona
32
ElcheElche
Ferran Jutlgà 16
Gavi 19
Nico González 85
 
Tete Morente 62
Pere Milla 63

Barcelona – Elche 3-2. Jutglà, Gavi și Nico marchează pentru o victorie cu emoții

Ferran Jutgla, marcator în meciul Barcelona - Elche 3-2

Cronica meciului FC Barcelona - Elche, scor 3-2, în care tinerii Ferran Jutgla și Gavi au marcat primele lor goluri pentru formația blaugrana

David Petre, 19 decembrie 2021

Condusă imperial de puștiul de 17 ani Gavi, gașca de adolescenți a Barcelonei a evitat un nou naufragiu într-un meci pe care părea să și-l fi făcut simplu după o primă repriză excelentă, dar pe care l-a pierdut din mâna într-un interval de doar două minute în partea secundă. Odată restabilită egalitatea s-au reactivat toate dubiile generate de seria de trei meciuri consecutive fără victorie și se părea că va urma și al patrulea pe fondul contribuției marginale a veteranilor, însă în final a ieșit din nou la rampă adevăratul lider din teren, Gavi, care după o nouă acțiune spectaculoasă i-a oferit pasa decisivă lui Nico, el însuși marcator pentru al doilea meci la rând.

Condiționat de numeroasele probleme de efectiv, Xavi a folosit un prim unsprezece care totaliza doar patru goluri în toate competițiile din acest sezon, însă acest lucru nu a contat. După ce debutase în prelungirile meciului cu Osasuna, Ferran Jutglà a primit un post de titular într-o linie de atac completată de Ousmane Dembele și Ez Abde și a fost cel mai activ om al catalanilor în prima parte a meciului, având o reușită anulată încă din minutul 2 pentru un offside milimetric înainte să își deschidă oficial contul de goluri în tricoul blaugrana cu o lovitură de cap pentru ceea ce a fost primul gol al Barcelonei în actualul sezon după un corner.

Cu siguranță a fost un meci pe placul lui Xavi, facilitat de permisivitatea apărării echipei de deasupra liniei retrogradării. Barcelona a recuperat rapid balonul, combinațiile de pase din prima au funcționat, prezența în benzi a fost satisfăcătoare iar pasele filtrante au creat ocazii de gol, premise ofensive pentru ca gruparea blaugrana să își apropie o victorie facilă. Golul spectaculos marcat de Gavi de pe linia careului de 16 după o fantastică acțiune individuală nu a făcut decât să confirme acest scenariu, în ciuda impreciziilor din defensivă care au permis încă din prima repriză două acțiuni periculoase la poarta lui Ter Stegen.

Părea că nu sunt mari speranțe pentru cei de la Elche în apărare, însă antrenorul oaspeților a citit excelent jocul din jumătatea adversă și a făcut ajustările corecte. Intrările lui Tete Morente în minutul 46 și Pere Milla în minutul 59 au avut efect rapid, iar cei doi au restabilit egalitatea într-un interval de doar 95 de secunde după două mari erori în defensiva Barcelonei care au evidențiat forma slabă a lui Lenglet și Ter Stegen.

De această dată, catalanii au avut reacție. Jutgla își putea aduce rapid echipa în avantaj dar a ratat dintr-o poziție excelentă, însă omul decisiv a fost Nico, venit de pe banca de rezerve pentru a transforma în gol o excelentă centrare din stânga a lui Gavi după un un-doi de efect cu Dembele. A fost finalul meritat pentru o echipă a Barcelonei care a avut o posesie aproape de 80% în repriza secundă și care a expediat un total de 19 șuturi în acest meci, 8 dintre ele pe poartă.

FC Barcelona - Elche 3-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul FC Barcelona - Elche: Ferran Jutlgà, titular în premieră la Barça

 • 1
  ter Stegen
 • 4
  Araújo
 • 24
  García
 • 15
  Lenglet
 • 21
  De Jong
 • 5
  Busquets
 • 18
  Alba
 • 30
  Gavi
 • 7
  Dembele
 • 29
  Jutlgà
 • 33
  Ez Abde
 • 22
  Mojica
 • 4
  González
 • 3
  Roco
 • 14
  Palacios
 • 16
  Fidel
 • 21
  Mascarell
 • 23
  Marcone
 • 17
  Fernández
 • 9
  Boyé
 • 12
  Lucas
 • 13
  Badía

FC Barcelona (3-3-1-3)

JucătorNota
       ⇄ 
6. Riqui Puig (76')6.6
18. Jordi Alba6.9
30. Gavi8.0
       ⇄ 
28. Nico González (72')7.5
       ⇄ 
31. Álex Baldé (89')0.0

Elche (4-4-2)

JucătorNota
14. Helibelton Palacios7.0
3. Enzo Roco6.2
       ⇄ 
24. Josema (83')6.3
       ⇄ 
11. Tete Morente (46')8.0
       ⇄ 
2. Gerard Gumbau (46')6.7
       ⇄ 
8. Raúl Guti (60')6.5
16. Fidel6.9
       ⇄ 
10. Pere Milla (60')6.9

Statisticile meciului FC Barcelona - Elche 3-2

FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 19
 • Pe poartă: 8
74-26
Posesie (%)
 • FC Barcelona
 • Elche
Elche
Șuturi Elche
 • Total: 5
 • Pe poartă: 3
Total şuturi (inclusiv blocate)
19
5
Şuturi pe poartă
8
3
Cornere
5
0
Ofsaiduri
3
4
Cartonaşe galbene
1
3
Cartonaşe roşii
0
 
 
0
Faulturi comise
13
17
Total pase
713
251
Total completate
643
177
#
Echipa
M
V
E
Î
GM
GP
+/-
Pct
1.
Real MadridReal Madrid
38
26
8
4
80
31
+49
86
2.
FC BarcelonaBarcelona
38
21
10
7
68
38
+30
73
3.
Atletico MadridAtletico
38
21
8
9
65
43
+22
71
4.
SevillaSevilla
38
18
16
4
53
30
+23
70

Reacții în presă după Barcelona – Elche 3-2: Golul este proprietatea academiei

Câteva reacții din presă care merită citite după meciul Barcelona - Elche 3-2, decis de golurile tinerilor Jutgla, Gavi, și Nico Gonzalez

David Petre, 19 decembrie 2021

Santi Giménez, AS: În ziua în care s-au împlinit zece ani de la victoria cu 4-0 a Barcelonei în finala Mondialului Cluburilor de la Yokohama, una dintre cele mai strălucite demonstrații de poziționare în joc a unei echipe care a jucat fără atacanți, Barça și-a recuperat constantele vitale grație a doi puști

Înainte de meci, Xavi se lamentase public că sunt jucători la Barça care nu înțeleg poziționarea în joc. În ziua în care s-au împlinit zece ani de la victoria cu 4-0 a Barcelonei în finala Mondialului Cluburilor de la Yokohama, una dintre cele mai strălucite demonstrații a poziționării în joc a unei echipe care a jucat fără atacanți, Barça și-a recuperat constantele vitale grație a doi puști.

Jutglà, care avea 12 ani când Barcelona o zdrobea pe Santos, și Gavi, pe atunci în vârstă de 7 ani, au dat tonul unei echipe care trăiește printr-o generație nouă care se impune într-un mod neașteptat de nimeni. Jucători precum Gavi, un fenomen la centrul terenului, Abde și Jutglà, care a fost titular după ce jucase un singur minut la Pamplona și marcase în Arabia, au tras după ei o echipă care are nevoie de mai mult suport din partea veteranilor. Ei sunt astăzi liderii unei generații care așteaptă revenirile lui Ansu și Pedri și care contează și pe Nico, Araujo sau Ilias.

Doar Busquets și Alba, foarte comod jucând mai avansat, oferă soliditate edificiului pe care această gașcă neașteptată îl construiește la Barça care pare mai degrabă un festival al copilăriei și adolescenței.

Dembele continuă să încerce, dar este ca bucătarul care și-a dat silința să creeze un platou elaborat dar, când vine momentul să îl servească, îl scapă pe jos. Când va și duce la bun sfârșit ceea ce începe, va da dreptate credincioșilor care așteaptă ca spiritul să îmbrace și formă corporală.

Javier Miguel, AS: “Golul este proprietatea academiei”

Astăzi, golul este proprietatea tinerilor, după ce accidentarea lui Memphis Depay, golgheterul echipei cu opt reușite, a lăsat un gol imens la acest capitol. Pe de o parte această explozie tinerească este formidabilă, fiindcă deschide un viitor plin de speranță pentru o echipă care se afla la terapie intensivă, însă pe de altă parte semnalizează cât de slab calitativ este lotul actual, care depinde de o gașcă de puști pentru a salva aparențele.

Joan Poquí, Mundo Deportivo: A apărut din nou Barça cu două fețe

A reapărut Barça cu două fețe, tocmai când totul părea să intre în mod fericit în dinamica pe care o dorea Xavi. O primă repriză strălucitoare, promițătoare, cu momente uriașe pentru puști – mai cu seamă pentru un Gavi sublim și pentru un Jutglà care a demostrat că vrea să își câștige locul – care i-a făcut pe fani să spere într-o schimbare de direcție venită ca un cadou de Crăciun. Iar în repriza secundă a reapărut echipa instabilă, incapabilă să protejeze un rezultat favorabil chiar și împotriva unei echipe ca Elche, în criză și de puncte și de goluri.

Meciuri precedente între FC Barcelona și Elche

2021-2022

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 18 dec. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  3-2
  Elche
  Elche
 • La LigaLa Liga
  Duminică, 6 mar. 2022
  Elche
  Elche
  1-2
  FC Barcelona
  Barcelona

2020-2021

 • La LigaLa Liga
  Duminică, 24 ian. 2021
  Elche
  Elche
  0-2
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 24 feb. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  3-0
  Elche
  Elche