Champions League
Bayern Munchen
Bayern München
20
FC Barcelona
FC Barcelona
Lucas Hernández 50
Leroy Sané 54

Bayern 2-0 Barcelona. Echipa lui Xavi, pedepsită pentru lipsa de eficiență în fața porții adverse

Bayern München a învins Barcelona cu 2-0 într-un meci în care echipa lui Xavi a avut patru mari ocazii de gol în prima repriză.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
14 septembrie 2022
Bayern - Barcelona 2-0 în etapa a doua a grupelor Champions League 2022-2023
Bayern - Barcelona 2-0 în etapa a doua a grupelor Champions League 2022-2023

Noile fețe din echipa Barcelonei au schimbat un singur lucru în dinamica duelurilor recente cu Bayern Munchen: au lăsat impresia ca formația blaugrana se poate bate de la egal la egal cu echipa contra căreia Barça are în deplasare doar o remiză ce datează din 2009. Ba chiar a fost o superioritate evidentă a echipei lui Xavi în prima repriză în care Pedri și Lewandowski au ratat ocazii uriașe de gol, iar pedeapsa a venit după pauză când bavarezii au marcat două goluri într-un interval de cinci minute și au rezolvat meciul după doar o oră de joc, obținând astfel a cincea victorie consecutivă în înfruntările directe.

Publicul de pe Allianz Arena n-a prea știut cum să-l primească pe Lewandowski. La început au fost fluierături izolate, apoi au fost aplauze iar la un moment dat i s-a scandat și numele, dar adevărul este că nici polonezul, în ciuda dorinței vizibile de a realiza ceva notabil, nu a făcut destul pentru a le produce supărare celor care până de curând îl idolatrizau. Ambiția sa de a recupera o minge în apropierea careului advers a dus la prima mare ocazie a meciului irosită de Pedri cu un șut în piciorul lui Neuer din poziție unu contra unu, apoi Lewa însuși a avut două situații de a marca, prima încheiată cu un șut dezamăgitor peste poartă dintr-o poziție clară de gol, cealaltă la o lovitură de cap dintr-un unghi închis, de unde șansele de reușită erau totuși scăzute fără complicitatea portarului german.

A urmat un șut din afara careului al lui Raphinha la care Neuer nu a schițat vreun gest dar care nu a prins spațiul porții și abia în acest punct al meciului a apărut și Bayern cu pretenții la poarta Barcelonei, întâi printr-un șut al Mazraoui prins fără probleme de Ter Stegen, apoi cu o execuție a lui Sabitzer care nu a prins însă spațiul porții. Repriza s-a încheiat cu o nouă ocazie a lui Lewa blocat în ultima clipă de Mazraoui, iar după primele 45 de minute Barcelona înregistra 10 șuturi spre poarta lui Neuer, cele mai multe încasate de Bayern pe teren propriu într-un meci de Champions League din 2008.

Partea a doua a început cu Goretzka pe teren în locul lui Sabitzer dar cu o nouă ocazie importantă a Barçei prin Raphinha, din nou puțin în fara porții cu un șut puternic din afara careului. Bayern a replicat printr-un șut mai bun al lui Goretzka respins cu o paradă spectaculoasă de Ter Stegen, însă din cornerul subsecvent s-a deblocat tabela la lovitura de cap a lui Lucas Hernandez, scăpat din marcaj și neblocat nici de portarul formației catalane.

Era prima dată când noua echipă a Barcelonei se vedea condusă, iar șocul a fost puternic. Doar patru minute au trecut până când Sane a pătruns pe axul central și a trimis mingea elegant pe lângă Ter Stegen, iar Bayern avea un avantaj confortabil pe tabelă în fața unui adversar debusolat.

Xavi a mutat la scurt timp prin introducerea lui Ferran Torres și Frenkie de Jong, iar Barça a avut o mare ocazie să reintre în meci: Pedri a lucrat bine o minge în zona careului advers, o combinație minunată cu Lewandowski l-a lăsat singur cu Neuer, însă mingea lobată imprecis a lovit exteriorul barei și a ieșit în out de poartă. A fost ultima mare ocazie a partidei deși era doar minutul 63, ultima jumătate de oră fiind un joc de uzură controlat cu lejeritate de Bayern.

Jocul campioanei Germaniei a fost eficient dar departe de ceea ce arătase în Europa în ultimele sezoane, însă acest rezultat poate fi platforma de relansare a sezonului care începuse excelent dar care părea să se fi poticnit pe undeva. Pentru Barça este un semnal că mai este mult de muncă până când noile vedete să formeze cu adevărat o echipă, iar dubla cu Internazionale Milano devine esențială pentru a nu rata prezența pentru al doilea an consecutiv în primăvara Ligii Campionilor, scenariu pe care înfrângerea de la Munchen îl aduce acum în discuție.

Bayern München - FC Barcelona 2-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Bayern München - FC Barcelona

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Bayern München - FC Barcelona 2-0

Bayern München
Șuturi Bayern München
 • Total: 13
 • Pe poartă: 4
47-53
Posesie (%)
 • Bayern München
 • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 18
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
13
18
Șuturi pe poartă
4
4
Șuturi pe lângă poartă
5
9
Șuturi blocate
4
5
Faulturi comise
12
8
Cornere
4
4
Ofsaiduri
3
3
Cartonașe galbene
2
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
2
Total pase
478
537
Pase completate
396
458
Acuratețe pase
83
85

Meciuri precedente între Bayern München și FC Barcelona

2021-2022

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 14 sep. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  0-3
  Bayern München
  Bayern
 • Champions LeagueChampions League
  Miercuri, 8 dec. 2021
  Bayern
  Bayern München
  3-0
  FC Barcelona
  Barcelona

2019-2020

 • Champions LeagueChampions League
  Vineri, 14 aug. 2020
  Barcelona
  FC Barcelona
  2-8
  Bayern München
  Bayern