Bayern confirmă interesul pentru Goretzka; Schalke, transfer important din Serie A

Bayern Munchen continuă să monitorizeze situaţia lui Leon Goretzka, în timp ce Schalke 04 l-a adus sub formă de împrumut pe Marko Pjaca de la Juventus.

Leon Goretzka, Schalke 04
4 ianuarie 2018

Bayern Munchen se află pe urmele lui Leon Goretzka, după cum a confirmat Hasan Salihamidzic, fostul jucător al celor de la Bayern Munchen şi Juventus, care în acest moment ocupă funcţia de director sportiv al campioanei Germaniei. Bavarezii monitorizează cu atenţie situaţia talentatului jucător al lui Schalke 04, aflat în ultimele şase luni de contract cu echipa la care evolează din 2013, după transferul de la VfL Bochum. Evoluţiile foarte bune ale mijlocaşului german în vârstă de 22 de ani au făcut ca Leon Goretzka să ajungă în atenţia multor cluburi de top ale Europei, printre care Real Madrid şi Juventus.

În ultimele zile presa germană a prezentat mai multe ştiri referitoare la un acord deja stabilit între Bayern Munchen şi jucător pentru mutarea acestuia la gruparea bavareză începând de vara viitoare, informaţii infirmate oficial de conducerea lui Schalke 04. Totuşi, declaraţia lui Hasan Salihamidzic atestă interesul campioanei Germaniei pentru semnătura mijlocaşului care ar reprezenta o lovitură importantă având în vedere faptul că veni în calitate de jucător liber de contract, deşi Schalke speră încă să îl poată convinge să rămână alături de clubul din Gelsenkirchen sau cel puţin să poată valorifica transferul său în această iarnă: “Goretzka este un jucător extraordinar, un component al lotului echipei naţionale a Germaniei şi pot să spun că este un fotbalist care ne interesează, deoarece are calităţi incredibile, este un jucător tânăr şi foarte talentat, însă în acelaşi timp este jucătorul lui Schalke şi avem un respect foarte mare pentru celelalte cluburi.” – a explicat directorul sportiv al al celor de la Bayern Munchen, Hasan Salihamidzic, la capătul unui antrenament susţinut de echipa bavareză în cantonamentul din Doha.

În aşteptarea de a definitiva situaţia lui Leon Goretzka, Schalke 04 s-a întărit prin aducerea sub formă de împrumut a lui Marko Pjaca de la Juventus. Mijlocaşul ofensiv croat în vârstă de 22 de ani a suferit o gravă accidentare la jumătatea stagiunii anterioare şi a fost nevoit să lipsească de pe teren timp de aproximativ şase luni de zile, iar campioana Italiei a decis acum să îl cedeze sub formă de împrumut până la finalul stagiunii 2017/2018 pentru ca jucătorul să aibă astfel posibilitatea de a evolua constant, în tentativa de a reveni la o formă fizică optimă. Juventus şi Schalke 04 au definitivat astfel o nouă mutare, după ce la începutul stagiunii gruparea torineză l-a adus pe căpitanul formaţiei din Bundesliga, Benedikt Howedes, deşi fundaşul în vârstă de 29 de ani nu a avut pînă acum oportunitatea de a evolua des ca urmare a repetatelor probleme medicale.