Bayern Munchen, în căutarea unui înlocuitor pentru Robert Lewandowski

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, s-ar putea despărţi de atacantul polonez Robert Lewandowski la finalul actualului sezon

Robert Lewandowski, Bayern MunchenRobert Lewandowski, Bayern Munchen
28 martie 2018

Bayern Munchen este foarte aproape de câştigarea unui nou titlu de campioană a Germaniei, însă la vară ar putea să îl piardă pe Robert Lewandowski. Actualul lider din clasamentul golgheterilor Bundesliga este dorit cu insistenţă de Real Madrid şi pare tentat să accepte o eventuală ofertă venită din partea clubului spaniol, astfel că bavarezii ar putea fi nevoiţi să se reorienteze şi să găsească un nou punct de reper pentru compartimentul ofensiv. Presa britanică a înaintat de-a lungul ultimelor zile varianta Roberto Firmino, atacantul brazilian în vârstă de 26 de ani al celor de la Liverpool, considerat a fi un înlocuitor perfect pentru prolificul vârf polonez.

Roberto Firmino s-a făcut remarcat în fotbalul european de-a lungul perioadei petrecute la Hoffenheim în Bundesliga, prin cele 49 de goluri şi 36 de assist-uri în 153 de apariţii pentru clubul german, adunate după patru ani şi jumătate la Hoffenheim, înainte de transferul său la Liverpool în vara lui 2015. Atacantul brazilian a părut să ajungă la un nivel şi mai ridicat din punctul de vedere al evoluţiilor şi al statisticilor din acest sezon, cu un total de 23 de goluri şi 13 pase decisive în 42 de meciuri disputate până acum pentru Liverpool.

Ca urmare a intensificării discuţiilor în ceea ce priveşte o posibilă plecare a lui Robert Lewandowski la vară, Ian Wright a fost unul dintre cei care a confirmat ipoteza interesului lui Bayern Munchen pentru a-l aduce pe Roberto Firmino: “Bayern discută cu Real Madrid pentru un posibil transfer al lui Lewandowski, iar dacă această mutare se va finaliza, nemţii îl vor dori pe Bobby Firmino. Firmino este un excelent număr nouă şi jumătate. Are parte de un sezon extraordinar.” – a explicat fostul jucător al celor de la Arsenal, actual colaborator cu BBC Sport, ITV Sport şi BT Sport.

Roberto Firmino este văzut ca unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul lui Liverpool şi un om de bază pentru planurile de viitor ale echipei, alături de Mohamed Salah şi Virgil van Dijk, astfel că gruparea de pe Anfield nu va dori cu siguranţă să se despartă de atacantul brazilian, exceptând cazul unei oferte de nerefuzat din punct de vedere financiar. Totuşi, o eventuală discuţie între cele două cluburi va avea loc doar în cazul definitivării unui acord între Robert Lewandowski şi Real Madrid, deşi la adresa internaţionalului polonez şi-au manifestat interesul şi alte cluburi importante din Europa, precum Manchester United, Chelsea şi Real Madrid. Autor a 100 de goluri în 121 de meciuri disputate în Bundesliga pentru gruparea bavareză, Robert Lewandowski are un contract valabil până în anul 2021, iar preşedintele lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat în repetate rânduri faptul că speră ca jucătorul să continue alături de campioana Germaniei.