Benevento, început de coşmar: ultima în Serie A şi în Europa

Aflată la prima participare din istorie în Serie A, Benevento nu a adunat niciun punct după primele cinci etape, în care a marcat un gol şi a primit 14

Amato Ciciretti, Benevento
21 septembrie 2017

Dacă în Europa ar exista un reality show la nivel fotbalistic denumit “defensive de coşmar”, nou promovata în Serie A Benevento ar fi cu siguranţă favorită pentru un rol de protagonist luând în considerare modul în care s-a prezentat de-a lungul primelor 450 de minute disputate până acum în prima ligă a campionatului italian. Oamenii lui Marco Baroni, fostul antrenor al echipei de tineret a lui Juventus, precum şi al celor de la Pescara, respectiv Novara, reprezintă în acest moment cea mai slabă echipă din principalele cinci campionate ale Europei.

Benevento nu a reuşit să obţină niciun punct în Serie A, având un golaveraj de -13: un singur gol marcat de gruparea din regiunea Campania (cel înscris de Amato Ciciretti contra Sampdoriei în prima etapă de campionat) şi 14 primite, dintre care zece în ultimele două partide, contra celor de la Napoli, respectiv AS Roma. Un statut care nu oferă deloc motive încurajatoare pentru echipa lui Marco Baroni, aflată într-o situaţie similară cu ultimele clasate din Premier League, Primera Division şi Bundesliga, însă cu un golaveraj mai slab faţă de Crystal Palace (-8), Malaga (-10) şi FC Koln.

Mai multe autogoluri decat goluri – Un aspect de ordin statistic interesant este faptul că Benevento are în acest moment două goluri marcate în propria poartă şi doar unul singur înscris adversarilor. Cifre dezolante pentru echipa din localitatea situată aproape de Napoli, după ce în primele două meciuri Benevento a arătat unele momente pozitive de joc, în ciuda înfrângerilor. Etapa a şasea din Serie A, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, programează deja o adevărată finală pentru formaţia lui Marco Baroni: Benevento se va deplasa la Crotone şi va înfrunta o altă echipă care foarte probabil va lupta pentru evitarea retrogradrării, având momentan un singur punct în clasament şi un golaveraj de -10.

Pe 8 iunie 2017, Benevento a reuşit să obţină prima promovare în Serie A din istorie, la capătul barajului câştigat contra celor de la Carpi cu scorul general de 1-0.