Benevento – Milan, misiune facilă pentru Gattuso la debutul pe banca rossonerilor

Cele mai importante statistici înainte de primul meci al lui Gennaro Gattuso pe banca lui AC Milan, programat a se disputa cu Benevento

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
30 noiembrie 2017
Gennaro Gattuso, noul antrenor al lui AC Milan, alături de staff-ul său
Gennaro Gattuso, noul antrenor al lui AC Milan, alături de staff-ul său

Evoluţiile şi mai ales rezultatele dezamăgitoare înregistrate de AC Milan în prima parte a stagiunii 2017/2018, după o campanie de transferuri la finalul căreia gruparea milaneză s-a întărit prin venirile a 13 jucători, au dus la demiterea lui Vincenzo Montella de pe banca tehnică a rossonerilor. Pentru Montella decisiv a fost rezultatul de egalitate consemnat în runda anterioară, când AC Milan nu a putut învinge pe teren propriu pe Torino (scor 0-0).

Schimbarea de antrenor ar trebui să aducă şi o schimbare în jocul rossonerilor, cel puţin la nivelul atitudinii şi a determinării, având în vedere numele noului tehnician: Gennaro Gattuso, care a evoluat pentru AC Milan în perioada 1999–2012, a fost ales pentru a redresa echipa, iar fostul internaţional va avea astfel la dispoziţie mai mult de jumătate de campionat pentru a demonstra că merită să fie păstrat în continuare pe banca tehnică. Cunoscut pentru spiritul de luptă, efortul şi mai ales agresivitatea de pe teren din timpul carierei de jucător, caracteristici care nu de puţine ori l-au scos în evidenţă atât din punct de vedere pozitiv, prin contribuţia semnificativă adusă pe plan defensiv în jocul echipei, cât şi din punct de vedere negativ ca urmare a incidentelor în care a fost des implicat, Gennaro Gattuso are şansa de a debuta ca antrenor al lui AC Milan împotriva celui mai facil adversar.

Benevento, aflată la prima prezenţă din istorie în prima ligă italiană, nu pare capabilă a se ridica la exigenţele unui astfel de nivel, iar după 14 etape de campionat a stabilit deja o serie de recorduri negative, dintre care cel mai elocvent este bilanţul de zero puncte în clasamentul Serie A, astfel că pentru AC Milan deplasarea de pe stadionul Ciro Vigorito ar trebui să reprezinte o simplă formalitate. În aşteptarea partidei, programată a se dispută duminică, de la ora 13:30, iată câteva dintre cele mai importante aspecte şi date statistice referitoare la randamentul celor două echipe:

– Benevento şi AC Milan nu s-au mai înfruntat niciodată în Serie A, Serie B sau Cupa Italiei.

– AC Milan s-a impus în doar trei din ultimele 12 deplasări de Serie A împotriva unor echipe nou promovate, cu un bilanţ general format din alte şase rezultate de egalitate şi trei eşecuri.

– Benevento a pierdut toate partidele disputate până acum în Serie A, iar în opt dintre acestea nu a reuşit să înscrie niciun gol.

– şapte eşecuri din şapte partide jucate de Benevento pe propria arenă în acest campionat: în stagiunea anterioară, Benevento înregistrare 17  puncte de-a lungul respectivului interval, cu cinci victorii şi două rezultate de egalitate.

– AC Milan are cu nouă puncte mai puţin faţă de etapa a-14-a a campionatului anterior, (20 la 29).

– AC Milan nu a mai înregistrat un rezultat de egalitate pe teren străn la nivelul campionatului din luna mai: de atunci formaţia rossonero a consemnat trei victorii şi cinci eşecuri.

– deşi a şutat la poartă de 167 de ori, Benevento a marcat până acum doar şase goluri, unul la fiecare 28 de execuţii, cel mai slab procent din actuala ediţie de Serie A.

– AC Milan este singura echipă din Serie A care s-a impus în toate meciurile în care a condus (6 din 6), dar în acelaşi timp a pierdut toate partidele în care s-a aflat în dezavantaj pe tabelă (6 din 6): bilanţul general este completat de alte două rezultate de egalitate cu scorul de 0-0.

– Benevento a înscris cinci goluri în nouă meciuri cu Amato Ciciretti pe teren şi doar unul în cele cinci meciuri de-a lungul cărora numărul 10 nu s-a aflat pe gazon.

– două dintre ultimele trei goluri marcate de Milan în campionat au fost înscrise de Alessio Romagnoli: anterior, fundaşul italian reuşise să înscrie un singur gol în tricoul rossonero la nivelul campionatului, din 69 de prezenţe.